Bosch îşi extinde producţia pentru programul de plăcuţe şi discuri de frână

Disc-frana-si-placuta-BoschSistemele de frânare din vehicule sunt puternic solicitate şi sunt supuse uzurii continue. De aceea, întreţinerea şi reparaţia acestor sisteme reprezintă activităţi de bază pentru service-urile auto.

Dacă trebuie înlocuite componente ale sistemului de frânare, service-urile auto găsesc, în gama Bosch, piesele de schimb potrivite pentru aproape toate vehiculele de pe piaţa europeană.

Programul special dezvoltat de Bosch pentru service-urile auto include plăcuţe de frână, discuri de frână şi etriere, componente pentru sistemul hidraulic şi principalele componente pentru sistemele electronice avansate de asistare a frânării, cum ar fi ABS sau ESP ®. Bosch a investit în dezvoltarea şi producţia globală de componente de frânare de înaltă calitate.

Extinderea fabricaţiei de plăcuţe de frână pentru comerţul cu amănuntul

Capacitatea de producţie globală a plăcuţelor de frână, pe care Bosch o are, va creşte semnificativ în următorii doi ani. Astfel, producţia anuală a plăcuţelor de frână la fabrica Bosch din Juarez Mexic va creşte până în iunie 2011 la douăsprezece milioane de unităţi.

În paralel, până în luna septembrie 2011, Bosch va creşte cu aproximativ patru milioane de unităţi producţia din China. O nouă fabrică Bosch va fi construită în Nanjiing, China, care, începând cu septembrie 2012, va produce anual aproximativ 80 de milioane de plăcuţe de frână.

În acelaşi timp, aici va fi inaugurat şi un nou centru de cercetare-dezvoltare pentru plăcuţele de frână aftermarket, cu instalaţii de verificare de înaltă tehnologie şi facilităţi de testare.

În Germania, Bosch a extins la Göttingen şi capacitatea de reparaţii a etrierelor, astfel încât să poată susţine extinderea afacerilor cu aceste produse. Şi producţia de discuri de frână este în curs de extindere.

În acest an, filiala Bosch Buderus Guss GmbH din Breidenbach, Germania, unul dintre cei dintâi furnizori de discuri originale de frână, construieşte o turnătorie dotată cu cea mai modernă tehnologie. De această nouă investiţie va beneficia şi oferta Bosch aftermarket.

Toate aceste investiţii demonstrează importanţa acordată de Bosch pieselor de schimb în domeniul sistemelor de frânare. Acest lucru va continua şi în viitor, concernul german dorind să ofere un program complet de întreţinere şi reparaţii privind sistemele de frânare – de la unitatea hidraulică la plăcuţe de frână.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.