Chevrolet Aveo 1,6l 16V AT LTZ

Varianta sedan a modelului Chevrolet Aveo a făcut furori în România, încă de la prima apariţie. Noul model, cel puţin în opinia mea, îşi depăşeşte şi predecesorul la toate capitolele, dar îndrăzneşte “să concureze” chiar cu vehicule de clasă medie, la capacitatea portbagajului.

Trebuie să recunosc că mi-a plăcut evoluţia Aveo în varianta sedan. Maşina e clar elegantă şi atrage privirile, se conduce excelent şi performanţele dinamice rămân deosebit de decente, mai ales în condiţiile în care avem o transmisie automată.

Cutia de viteze necesită obişnuinţă, datorită modului de schimbare “la buton” în modul manual, însă în D schimbă destul de rapid şi în ciuda motorului pe benzină, consumul de combustibil s-a menţinut mediu, în jurul a 8,1l la suta de kilometri.

Ceva mai sensibilă la vânt lateral decât varianta hatchback (firesc datorită dimensiunilor şi stilului caroseriei), maşina are totuşi o ţinută de drum de excepţie în acest segment, realmente am fost impresionat de cum se conduce.

După ce am testat ambele variante de caroserie, hatchback şi sedan, trebuie să recunosc că Aveo mă încântă prin saltul spectaculos faţă de vechea generaţie.

În plus, oferă comportamente foarte diferite în funcţie de motorizare şi cutia de viteze, aşa că recomand un drive-test cu cât mai multe versiuni, înainte de a lua decizia de cumpărare.

16 Responses

  1. balanel says:

    Salut.

    Poti sa imi spui, te rog, de la ce dealer ai luat aceasta masina la test?
    As vrea sa o cumpar, ca autovehicul de ocazie, daca o mai fi disponibila.

    Multumesc.

    • turatiimaster says:

      Salut, a fost luata de la Radacini, dar nu cred ca o mai gasesti, cred ca s-a vandut de 3 ani.

      • balanel says:

        Oare de unde se poate cumpara o astfel de masina – noua, avand in vedere ca dealerii nostri s-au grabit sa nu mai vanda marca Chevrolet, desi retragerea oficiala e de-abia la sfarsitul acestui an?

  2. lungu bogdan says:

    multumesc pentru raspuns. mai am o intrebare: cam care a fost consumul in regim urban si la ce stil de condus? (calm sau sportiv). intreb pentru ca masina va face 60% din parcursul anual in oras. va multumesc.

    • turatiimaster says:

      Urban la un stil relaxat te astepti la un 10-10,5l la suta de km. E un consum normal.

  3. lungu bogdan says:

    buna ziua, sunt direct interesat de aceasta masina. oscilez intre aveo 1.6 AT si venga 1.6 AT. am o intrebare: la un moment dat vorbiti despre functionarea in mod manual si spuneti ca plecarea de pe loc se face mai usor iarna cu treapta a doua sau a treia. explicati-mi si mie, va rog, de ce e asa si ce se intampla atunci cand masina pleaca de pe loc cu a doua. stiu ca unere cutii automate are un program de iarna – cum functioneaza? in al doilea rand o venga 1.6 AT nu ati gasit pentru drive test? sunt curios care dintre cutiile de viteze e mai buna AT4 de la venga sau AT6 de la aveo? din specificatiile tehnice consumul e mai bu la venga. va multumesc pentru prezentarea detaliata a masini care mi-a fost de folos si promit sa va mai deranjez cu intrebari daca mai am nelamuriri. o saptama placuta in continuare.

    • turatiimaster says:

      E foarte simplu. Programul de iarna permite plecarea cu treapta a 2-a sau a 3-a. Adica ofera o aderenta mult mai buna in conditii de zapada si gheata. Daca nu ar exista program de iarna, plecarea de pe loc cu treapta 1 ar fi mult mai anevoioasa. Intre cutiile de viteze mentionate, in mod cert cea de Aveo este superioara, prin prisma faptului ca are 6 rapoarte. Consumul poate sa fie usor mai mic la Venga, datorita faptului ca avand mai putine trepte, cutia in mod evident efectueaza mai putine schimbari, deci mai putina risipa de combustibil. Totusi, eu cred ca in exploatare curenta, cutia de pe Aveo este superioara.

  4. gimini says:

    Esti in grijorat ca se pierde ceva timp la manipulare schimbatorului si treuie sa tinem volanul doar cu o mana? E foarte normal sa gandeasca toata lumea asa dar, ce te faci cand Mimi,are de dat un mesaj urgent lui Gigi si nu are timp sa traga pe dreapta ditamai jipanul? Sa ne fereasca Dumnezeu sa venim din fata. in rest prezentare O K .Bafta.

  5. vlad says:

    Felicitari,interesant ca intotdeauna….
    O intrebare…aveti idee pe cand o motorizare diesel pe Aveo?Din cate retin trebuia sa fii fost si un motor 1,3 D de 75 CP din toamna,dar nu il vad in oferta lor…..Multumesc

    • turatiimaster says:

      Este motorizare diesel pe noul Aveo, nu stiu exact cand va fi in oferta lor, din cate am vazut in datele mele figura si un diesel de 1,3l.

  6. Alex says:

    Masina arata bine… o prezentare destul de detaliata

  7. Florin Pop says:

    Interesanta prezentare.
    Doar ca muzica … ar trebui schimbata.

    • Iustin says:

      Da, e contrastanta cu nivelul superior al prezentarii video… e cel putin ciudata…
      Felicitari pentru reportaj!

  1. 10/10/2012

    […] am testat noul Aveo in ambele versiuni de caroserie, atat hatchback, cat si sedan, cu transmisie manuala si automata, era pacat sa nu facem un mic rezumat si cu versiunea […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.