Site icon Turatii

Mazda 5: Van of the Year 2006 in Danemarca

Lansat anul acesta la Salonul Auto de la Geneva, noul model Mazda5 castiga din ce in ce mai multa popularitate in intreaga Europa. Inovativ, Mazda5 este singurul autovehicul din clasa sa ce este dotat standard cu sistem culisant de deschidere a usilor spate ce ofera un acces mult imbunatatit la bancheta, fara sa afecteaze comportamentul rutier exemplar sau rigiditatea caroseriei.

Ultimul premiu castigat de Mazda5 este Van of the Year 2006, in Danemarca. Modelul s-a detasat net fata de concurenti, cu un avans de 23 de puncte. Clasamentul final a fost urmatorul:

1) Mazda5 91 points
2) Toyota Corolla Sportsvan 68 points
3) Opel Zafira 55 points
4) Lexus RX400h 46 points
5) VW Golf+ 40 points

In spatele acestui premiu se afla Asociatia Daneza de Jurnalisti Auto, aceeasi asociatie ce a clasat Mazda5 pe locul doi in competitia pentru « Masina anului 2005». Anul acesta, cei 12 membri ai juriului au testat masinile timp de doua zile, inainte de a da votul final.

Printre motivele pentru care Mazda5 a castigat ‘Cel mai bun van al anului’, au fost : usi culisante foarte practice, dinamica de drum excelenta (chiar daca masina era incarcata la maxim), siguranta de 5 stele, noi motoare diesel, preturi accesibile si nu in ultimul rand, un spatiu generos de incarcare.

Anul acesta, in Danemarca numarul autovehiculelor comerciale usoare, va ajunge la 55.000 de unitati vandute dintre care 35.000 vor fi din segmentul MPV, precum Mazda5. Motivul pentru aceste cifre in vanzari este sistemul de taxe danez, care favorizeaza achizitionarea van-urilor.

In ultimele doua luni, Mazda5 a mai castigat astfel de premii: MPV-ul anului in Marea Britanie, declarata de revista „4×4 and MPV Driver”; Cel mai bun MPV pe 2005, in Scotia si Cea mai buna masina de familie pe 2006 in Olanda.

Mazda5 a primit maximum de 5 stele la ultimele teste Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Scorul total de 33 de puncte face din Mazda5 una din cele mai sigure masini pentru pasageri din clasa sa, la aproape toate scenariile de impacte.

Mazda5 va fi disponibila in Romania incepand cu luna ianuarie prin reteaua de dealeri Romcar.

Exit mobile version