Castigatorii concursului international Renault “Siguranta pentru toti” se reunesc la Paris

Concursul international Renault «Siguranta pentru toti », desfasurat in 11 scoli din Romania pentru al treilea an consecutiv si-a desemnat castigatorii. Marele Premiu – o excursie la Disney Land pentru clasa din care face parte castigatoarea Claudia Eremia – a fost adjudecat de scoala nr. 15 “Stefan Barsanescu” din Iasi. Elevii ieseni se vor intalni in perioada 9-11 iunie la Paris cu copii din alte 18 tari participante.

Premiile I si II constand intr-o bicicleta si o pereche de role au fost castigate de Roxana Adriana Dumitrache din clasa a IV-a G a scolii 194 «Marin Sorescu», respectiv Florentin Seifert, elev al scolii 117, ambii fiind din Bucuresti.

«Daca fiecare din cei aproximativ 1 500 de elevi participanti la program au retinut cel putin 3 reguli esentiale pentru siguranta lor in trafic, programul si-a atins scopul; desenele pe care le-au realizat ulterior lectiilor de conduita rutiera ne-au aratat cu multa originalitate si talent ca folosirea trecerilor pentru pietoni, respectarea semaforului si a spatiilor de joaca special amenajate, utilizarea centurii de siguranta salveaza vieti.

Mesajul campaniei, dat de eleva Ana–Maria Coropca de la scoala nr. 10 din Bucuresti (pe care am decis sa o premiem in afara concursului) este ca «Any time is Safety Time!»., a declarat Cristina de la Rupelle, responsabil Comunicare Renault Nissan Romania.

Programul «Siguranta pentru toti» este realizat cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii si Inspectoratului General al Politiei Române – Directia Politiei Rutiere.

Lansat in anul 2000, « Sécurité pour tous » este un program international de sensibilizare in ceea ce priveste siguranta rutiera. Bazat pe un demers pedagogic, ludic si interactiv, acesta se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 11 ani, adolescentilor cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani si tinerilor conducatori (16 – 25 de ani).
Acest program este cea mai mare operatiune de acest gen realizata in lume si a permis sensibilizarea a mai mult de 7 milioane de copii si tineri din 19 tari.

Programul « Sécurité pour tous » cuprinde, de asemenea, un site Internet cu vocatie pedagogica (www.securite-pour-tous.com) destinat copiilor, parintilor si invatatorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.