Site icon Turatii

Audi in filmul de actiune “The Transporter 2”

Pentru al doilea an la rand, AUDI AG a reusit sa-si plaseze foarte bine produsele in sezonul estival. The Transporter 2, productie regizata de Louis Letterier (din portofoliu “The Transporter”, “Danny the Dog”), are ca protagonist in mai multe secvente in care actiunea este la cote inalte modelul Audi A8 W12.

Eroul principal al filmului este Frank Martin, fost agent al fortelor speciale, care in prezent lucreaza ca sofer privat. Interpretat de actorul britanic Jason Statham (“Snatch”, “The Italian Job”, “Cellular”), personajul s-a specializat in transportarea pachetelor dubioase si in alte activitati in care talentul de pilot sa iasa in evidenta.

Daca in primul film “Transporter” l-am vazut pe eroul filmului confruntandu-se cu o banda de rau-facatori asiatici, de data aceasta este angajat ca sofer personal al unui senator american aflat in lupta cu un cartel al drogurilor din Peru.

Ca mod principal de transport, Frank Martin foloseste Audi A8 W12, dinamic si luxos. In timpul actiunii, masina joaca un rol spectaculos si demonstreaza caracterul sportiv al luxoasei limuzine.

Filmul este produs de grupul francez EuropaCorp. Fondat de regizorul si producatorul Luc Besson – pe lista sa de realizari se numara titluri de succes precum Nikita, The Big Blue, Leon si The Fifth Element – studioul a produs si primul Transporter.

La locatia din Miami, regizorul Louis Letterier i-a avut alaturi pe coregraful Cory Yuen (Romeo must Die, X-Men, Kiss of the Dragon) si pe specialistul in efecte cu masini Michel Julienne (007 – The Living Daylights, Taxi 1-3, Femme Fatale, Danny the Dog).

Faptul ca echipa lui Besson a fost responsabila pentru realizarea proiectului a fost un factor decisiv in asigurarea implicarii companiei Audi. “Filmele EuropaCorp sunt renumite pentru efectele ambitioase si spectaculoase in care sunt implicate masinile.

Echipa a venit mereu cu idei noi, inovatoare, impingand la limita acest gen”, a declarat Tim Miksche, responsabil pentru product placement la AUDI AG. “Combinatia dintre manevrabilitatea modelului A8 si scenele de pilotaj sportiv au facut ca acest proiect sa se adreseze publicului tanar.”

Primul contact dintre echipa de filmare si modelul produs la Ingolstadt a avut loc in vara anului trecut. Louis Letterier: “Pelicula si scenele sale cu masini nu ar fi fost posibile fara ajutorul marcii Audi si a automobilelor pe care ni le-a pus la dispozitie. Cred ca Audi A8 W12 este cea mai buna masina din lume in ceea ce priveste caracterul sportiv si cel de lux”.

Interesant este ca nu doar A8 a fost vedeta in acest film. Limuzina de lux a avut ca partener un alt produs al marcii Audi. Fostul fotomodel american Amber Valetta, interpreta rolului principal feminin, s-a aflat tot la comenzile unei masini Audi, noul A3 Sportback 3.2 quattro.

Patru versiuni speciale Audi A8 si doua A3 Sportback au fost puse la dispozitie pentru filmari. Iar urmarirea de final, practic momentul culminant, se bucura de aparitia de exceptie a unui model rar, Lamborghini Murciélago Roadster.

In Franta, The Transporter 2 a fost lansat la 3 august, in timp ce premiera americana este prevazuta pentru 2 septembrie. Un microsite a fost dedicat secventelor din film in care apar masinile Audi, iar acestea pot fi vazute la adresa www.audi.com/transporter2, cu incepere de la mijlocul lunii august.

Audi nu este straina filmelor de actiune. Modelul Audi TT a fost protagonist in “Mission Impossible 2”, iar Audi S8 a fost piesa de rezistenta a urmaririlor din “Ronin”. Vara trecuta, Audi RSQ a fost partenerul detectivului Will Spooner in succesul “I, ROBOT”.

Despre EuropaCorp:
EuropaCorp este un studio integrat care produce filme si le distribuie in cinematografe sau pe casete video. De asemenea, grupul gestioneaza si drepturile de televizare. Luc Besson si Pierre-Ange Le Pogam au creat EuropaCorp – un modus operandi unic – in 1999, prin care se permite controlul intregului ciclu de viata al unui film, attat la nivel artistic, cat si economic. Acest control al lantului de productie si de distributie face ca EuropaCorp sa fi unul din putinele studiouri independente din Europa.

Exit mobile version