Site icon Turatii

Bucharest Ring Show: Demonstratie cu masini de curse in centrul Bucurestiului

Pentru prima data in Romania se vor afla la un loc bolizi auto de top in cadrul demonstratiei Bucharest Ring Show care va avea loc duminica, 5 noiembrie 2006, in Piata Constitutiei din Bucuresti. Demonstratia prefigureaza intrarea capitalei in mod oficial in calendarul competitional al Federatiei Internationale de Automobilism. Etapa de la Bucuresti este programata dupa cursele de la Zhuhai si Silverstone, in perioada 18-20 mai.

La startul demonstratiei de duminica din Piata Constitutiei se vor afla automobile de curse din cele mai cunoscute campionate din lume: Lamborghini Murcielago GT, Lamborghini Gallardo GT3, Porsche 996 GT3 RS, Formula Renault 2000, dar si doua masini din cadrul Cupei Dacia Logan Germania. O data cu aceasta demonstratie va fi prezentata oficial etapa Bucharest Ring 2007 din FIA GT, prima cursa auto de nivel mondial organizata in Romania.

Pentru aceasta demonstratie vor fi construite paddock-uri pentru cele 18 automobile participante, se va construi un zid de protectie in fata paddock-urilor iar publicul va fi protejat cu sisteme de protectie dezvoltate impreuna cu specialistii din ACR. Se vor amplasa containere pentru separarea zonei de demonstratie, intre Bd. Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie.

2 ecrane de mari dimensiuni vor face posibila vizionarea demonstratiei pentru publicul interesat. Duminica, 5 noiembrie, Piata Constitutiei si Bd Unirii (portiunea dintre Piata Unirii si Piata Constitutiei) vor fi inchise circulatiei auto.

Programul demonstratiei pentru public incepe cu ora 09.00, cand este permis accesul in spatiul de vizionare din jurului traseului demonstratiei, continua cu ora 11.30, cand va incepe demonstratia propriu-zisa, si se incheie la ora 15.00 cu o expozitie auto a modelelor de curse care au participat la eveniment.

Organizatorii campionatului FIA GT au limitat numarul de etape dintr-un sezon la 10. In calendarul competitional pe 2007 a fost inclusa si etapa de la Bucuresti, care va avea loc pe un circuit stradal construit in jurul Palatului Parlamentului, in perioada 18 – 20 mai 2007. Circuitul stradal a fost conceput de Hermann Tilke, celebrul arhitect care a construit pistele de Formula 1 din Bahrein, Shanghai, Malaezia si Turcia.

Calendarul pe 2007 al Campionatului FIA GT va debuta cu etapa la Zhuhai, in China, se va merge apoi la Silverstone, dupa care este programata etapa de la Bucuresti. Dupa etapa din centrul capitalei Romaniei pilotii din FIA GT vor merge la Monza si la Oschersleben. Traditionala cursa de 24 de ore de la Spa Francorchamps este programata in luna iulie, dupa care urmeaza etapele de la Adria (Italia), Brno (Cehia), Nogaro (Franta) si Zolder (Belgia).

CALENDAR COMPETITIONAL 2007
25 martie – Zhuhai (China)
6 mai – Silverstone (Marea Britanie)
20 mai – Bucuresti (Romania)
24 iunie – Monza (Italia)
8 iulie – Oschersleben (Germania)
29 iulie – Spa Francorchamps (Belgia)
8 septembrie – Adria (Italia)
23 septembrie – Brno (Cehia)
30 septembrie – Nogaro (Franta)
21 octombrie – Zolder (Belgia)

Exit mobile version