Turatii

Cel mai rapid sedan din lume!

Cu 362.4 km/h, Brabus Rocket, produs intr-o mica serie de renumitul tuner Brabus pe baza Mercedes-ului CLS, este cel mai rapid sedan din lume in acest moment. In cadrul testelor desfasurate pe circuitul de mare viteza din sudul Italiei, langa Nardo, limuzina de mare performanta de 348.000 euro a imbunatatit recordul precedent de 350,2 km/h, detinut tot de Brabus, cu modelul E V12 Biturbo.

Inima noii masini este motorul V12 twin-turbo, ce provine de la ultima generatie de Mercedes 600. A fost introdus cu precizie chirurgicala in compartimentul motor al CLS-ului, i-a fost marita cilindreea la 6,233 ccm, a primit un arbore cotit special, cilindrii au fost alezati si pistoanele forjate. Circulatia aerului catre si din cilindrii este optimizata si axe cu came sport au fost instalate.

Specialistii au echipat motorul cu turbo suflante special create, un sistem intercooling mult mai eficient si o evacuare sport inoxidabila, de mare performanta, cu patru tevi si catalizatoare cu presiune scazuta. Managementul electronic nou face ca toate elementele introduse sa interactioneze perfect si contribuie nu numai la un maxim de putere ci si la satisfacerea ultimelor norme EURO IV de emisii poluante.

Dupa conversia motorului, care este disponibila si pentru toate modelele curente Mercedes-Benz 600 si 65 dotate cu twin-turbo V12, Brabus S V12 S Biturbo este cel mai puternic motor testat de origine germana, certificat TUV: puterea maxima de 730 CP / 537 kW este produsa la 5,100 rpm iar cuplul maxim impresionant de 1,320 Nm, este limitat electronic la 1,100 Nm, pentru a proteja transmisia, si disponibil de la 2,100 rpm.

In plus, fata de viteza maxima de 362,4 km/h, limitata electronic din motive legale la 350 km/h, Brabus Rocket ofera acceleratii fulminante: 0-100 km/h in 4.0 secunde, 0-200 km/h in 10,5 secunde si 0-300 km/h in 29,5 secunde. Intreaga putere este transmisa la trenul spate prin intermediul unei transmisii in 5 trepte automate modificate si diferentialului special. Motorul si intregul sistem este lubrifiat cu Aral – partenerul tehnologic traditional Brabus.

In mod normal ca aceste performante unice ale celui mai rapid sedan din lume trebuie tinute sub control si in deplina siguranta in orice moment. Astfel, Brabus, in stransa cooperare cu Bilstein, au dezvoltat un sistem de suspensie bazat pe amortizoare cu gaz speciale. Amortizoarele permit sase nivele de setare a garzii la sol a automobilului Brabus Rocket.

Marimi XXL si materiale exceptionale caracterizeaza sistemul de franare de mare performanta. Axa fata beneficiaza de discuri ceramice ventilate si perforate cu dimensiunile de 375×36 mm si etriere cu cate 12 (!!!) pistonase din aluminiu. Discuri de otel ventilate si perforate pentru axa spate in dimensiuni de 355×28 mm dotate cu etriere cu 6 pistonase de aluminiu completeaza sistemul puternic si eficient de franare.

Marimile gigant ale componentelor sistemului de franare si performantele enorme ale automobilului necesita folosirea jantelor Brabus Monoblock VI sau Monoblock S cu dimensiunile de 19 “. Partenerul tehnologic Yokohama a facut ca acest nou record sa fie posibil cu ajutorul anvelopelor de mare performanata Advan. Combinatia ideala janta – cauciuc presupune 8,5Jx19 – 255/35 ZR 19 pentru axa fata si 10Jx19 – 285/30 ZR 19 pentru axa spate.

Special pentru Brabus Rocket, designerii au creat un spoiler fata cu guri mari de admisie, pentru o optima circulatie a aerului catre radiatoarele de aer si ulei, precum si catre sistemul de franare. Ca toate celelalte componente de caroserie, si spoilerul a suferit ultimele retusuri in tunelul aerodinamic. Nu doar reduce portanta pe axa fata, dar ajuta semnificativ la scaderea coeficientului de frecare.

Eleronul special creat de Brabus este in perfecta concordanta cu designul in forma de arc al masinii si impreuna cu spoilerul fata imbunatateste stabilitatea si directia. Luminile integrate in praguri si in spoilerul spate sunt elemente de personalizare Brabus. Apasand orice buton de pe telecomanda fara cheie sau deschizand doar o usa, se aprind 5 leduri sub pragurile laterale si sub spoilerul spate. Acestea ilumineaza solul pe ambele parti si in spate, facilitand deplasarea catre si de la autoturism a pasagerilor noaptea.

Brabus Rrocket indeplineste asteptarile celor mai exigenti clienti cand vine vorba de interiorul uneia dintre cele mai exclusiviste masini din lume. Piele speciala moale si Alcantara fac parte din exclusivista ambianta, impreuna cu un volan ergonomic sport BRABUS si un vitezometru gradat pana la 400 km/h. 3, 2, 1, start!

Exit mobile version