Turatii

Dezbateri libere intre CSA si asiguratori

In seria evenimentelor ocazionate de implinirea a 15 ani de supraveghere, ieri, 20 februarie 2007 a avut loc la Hotelul Marriott o sesiune de dezbateri libere intre reprezentantii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si reprezentantii pietei de asigurari, la nivelul factorilor de decizie ai societatilor de asigurare, menita sa consolideze relatiile de colaborare si dialogul.

Printre subiectele abordate, cel mai dezbatut a fost cel legat de asigurarea de raspundere civila (RCA), subliniindu-se necesitatea renuntarii la vanzarile stradale, a stabilirii unor tarife care sa acopere riscurile cuprinse, a diminuarii costurilor generate de comisionele acordate brokerilor. In acest context, cei prezenţi au propus ca solutie unica de rezolvare a probemelor existente, emiterea electronica a politelor (PDA). Totodata a fost subliniata tendinta accentuata de crestere a ratei daunei, aceasta fiind influentata de frauda interna si externa.

Doamna Angela Toncescu a anuntat intentia a 6 societati de asigurare din Anglia care doresc sa incheie asigurari RCA in Romania, ceea ce va face sa creasca competitia, fapt ce nu trebuie tratat cu superficialitate.

O alta tema abordata a fost necesitatea intocmirii unui registru al agentilor. Domnul Paul Mitroi, director general al Directiei Generale Reglementari si Autorizari Asigurari Generale a subliniat utilitatea acestuia, pe termen lung, acesta fiind un castig atat pentru agenti, cat si pentru companii.

Concluziile discutiilor au fost urmatoarele:
– Este necesar ca managementul societatilor de asigurare sa analizeze situatia financiara si sa ia toate masurile necesare in decursul anului pentu a putea face fata concurentei societatilor europene. “Trebuie sa ganditi ca niste conducatori ai societatii intr-un mare stat al Comunitatii Europene, altfel nu veti putea face fata concurentei care va aparea pe piata romaneasca” a declarat doamna Angela Toncescu, presedintele CSA.
– Este necesara o analiza atenta a riscurilor de prima;
– CSA se va implica mai mult in pregatirea personalului care lucreaza in asigurari, atat prin sustinere financiara cat si prin cadre pregatite.

Exit mobile version