Dacia SANDERO castiga “Masina Anului” 2009

Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania a organizat editia a 9-a a concursului „Masina Anului”, in urma voturilor primite din partea juriului desemnandu-se masina castigatoare pentru anul 2009. Concursul din acest an este a treia editie la care s-a implementat un regulament similar cu cel european.

Conform acestui regulament, membrii juriului au avut la dispozitie 25 de puncte pe care le-au distribuit masinilor aflate in concurs in doua etape. In prima etapa, intre 05 septembrie – 21 octombrie 2008, juriul a punctat masinile eligibile.

In urma voturilor juriului s-au calificat in finala, in etapa a II-a a concursului, 11 masini si anume: Audi A4, Mazda 6, Honda Accord, Hyundai i10, Renault Symbol, Dacia Sandero, Opel Agila, Suzuki Splash, VW Tiguan, Subaru Forester, Mitsubishi Lancer. In urma voturilor liber exprimate, castigator detasat a fost declarat autoturismul Dacia Sandero, care devine astfel Masina Anului 2009 la nivel national.

Ca noutate absoluta, in acest an s-au mai acordat doua premii exclusive: Designul Anului 2009 si SUV-ul Anului 2009. Designul Anului 2009 este adjudecat de Jaguar XF, la mica distanta situandu-se VW Scirroco. VW Tiguan a triumfat in fata noului Subaru Forester si a primit titul de SUV-ul Anului 2009.

Aceasta etapa s-a desfasurat intre 16.11 si 29.11.2007 membrii juriului avand la dispozitie 25 de puncte, care s-au acordat in conformitate cu regulamentul european, adica la cel putin cinci modele, fara ca punctajul maxim pentru un model sa depaseasca 10 puncte. Fiind vorba de un concurs national juriul a fost constituit si anul acesta din jurnalisti auto din Bucuresti (14) si din tara (22).

Pe toata perioada concursului rezultatele intermediare s-au putut urmari on-line pe www.masinaanului.ro. Clasamentul final a fost generat automat de site-ul oficial al concursului, in transmisie directa in timpul emisiunii AutoMOBILE TV de pe postul National TV.

In urma voturilor finale, marele Premiu „MASINA ANULUI” 2009 a revenit automobilului DACIA SANDERO, clasamentul final fiind urmatorul:

Dacia Sandero – 146 puncte
VW Tiguan – 101 puncte
Subaru Forester – 91 puncte
Mazda 6 – 90 puncte
Honda Accord – 87 puncte
Opel Agila – 86 puncte
Audi A4 – 85 puncte
Mitsubishi Lancer – 60 puncte
Renault Symbol – 57 puncte
Hyundai i10 – 41 puncte
Suzuki Splash – 31 puncte

Componenta juriului si punctajele acordate se pot vizualiza pe site-ul oficial al concursului www.masinaanului.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.