Site icon Turatii

Hyundai Cehia, gata de lansare

Hyundai Motor Co este pe cale de a finaliza in Cehia, la Novosice, constructia celei mai noi fabrici Hyundai din Europa. In urma estimarii reprezentantilor Hyundai, in perioada septembrie – octombrie, noua fabrica va incepe productia test a patru modele Hyundai. Dupa finalizarea testelor, incepand cu luna aprilie 2009, fabrica de la Novosice va fi complet operationala.

Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) este o filiala aflata complet in proprietatea Hyundai Motor Co., cu o capacitate initiala de 200.000 vehicule (pana in anul 2011), iar in faza a doua a investiei, cu o capacitate suplimentara de 100.000 unitati.

Construita pe o suprafata totala de 200 ha, fabrica Hyundai din Cehia a necesitat o investitie de aproximativ 1.120 mil Euro; noua intreprindere va asigura 3400 de locuri de munca in plan local.

Chung Mong-Koo, presedinte si CEO al Hyundai Motor Co., spunea in martie 2007 ca HMMC va produce vehiculele de cea mai inalta calitate din toata Europa, afirmatie confirmata astazi doar de o privire de ansamblu asupra fabricii: toate atelierele de productie sunt finalizate in acest moment, fiecare dintre ele fiind proiectat si dotat pentru a atinge cele mai inalte standarde de calitate din domeniu.

Atelierul de matritare: este locul unde incepe productia, automatizat si robotizat in totalitate asigura prin intermediul celor 2 prese realizarea partilor metalice ale vehiculelor. La finalul liniei de matritare se realizaza controlul tehnic de calitate pentru fiecare material in parte. Atelierul de matritare are o suprafata de 20.000 m2 si 70 de angajati distribuiti pe 3 schimburi.

Atelierul de sudura: reprezinta pasul urmator din cadrul procesului de fabricatie, placile metalice finalizate in atelierul de matritare vor realiza in cadrul acestui atelier “structura metalica in alb” a masinii. In atelierul de sudura lucreaza 280 de angajati in 3 ture si 300 de roboti, utilizati in special pentru manipulare si sudura.

Vopsitoria: Inainte sa fie aplicate straturile de vopsea, caroseria trece printr-o serie de procese de pregatire cum ar fi izolarea sudurilor, degresare, calire la 140 grade Celsius, etc. Majoritatea proceselor din cadrul acestui ateliar sunt robotizate, iar controlul calitatii se realizeaza la finalul fiecarui proces.

Atelierul de asamblare: are cea mai mare suprafata – 100.000 m2 – si include atat partea de asamblare cat si cea de testare. La Nosovice asamblarea se realizeaza in 3 etape: mai intai se realizeaza cablajul, izolatia interna, ABS-ul etc, in partea a 2 a se finalizeaza sasiul iar la final se asambleaza scaunele, rotile, geamurile, volanul… etc.

Pentru a evita orice fel de greseli aceasta etapa din procesul de productie este controlat de un sitem electric numit ALCS (Assembly Line Control System).

Atelier linii de transmisie: aici se vor realiza toate componentele coloanei de transmisie pentru modelele care urmeaza sa fie construite in Cehia. Inainte de a fi montate pe masini, coloana de transmisie si componentele sale vor fi supuse unor teste pe termen lung pentru a elimina orice posibile probleme.

La un an si 5 luni de la inceperea constructiei, fabrica Hyundai de la Nosovice este aproape finalizata, majoritatea atelierelor fiind functionale si pregatite sa inceapa productia test. Singurele lucrari in curs sunt cele de detaliu: finisarea fatadelor cladirilor, asfaltarea drumurilor de acces, realizarea parcarilor si finalizarea gardului de imprejmuire.

Desi intreaga constructie a fabricii si procesul de productie sunt bazate pe cea mai noua tehnologie in domeniu, Hyundai nu a neglijat protectia mediului. In 2006 cand a inceput constructia fabricii, 1000 de copaci au fost mutati temporar in alte locatii. Asadar, in loc sa fie defrisati, acei copaci sunt astazi replantati fie in acelasi loc de unde au fost luati, fie in alte locatii in functie de designul locatiei.

Short summary:
1.Modele ce urmeaza a fi produse la Nosovice: Hyundai i 30 hatchback si cross wagon, 2 MPV-uri,
2.Numarul unitatilor produse la Nosovice: 2009 – 2011 targetul anual este de 200,000 unitati, incepand cu 2011 la Nosovice se vor produce 300,000 unitati.
3.Inceperea productiei de test: Septembrie / Octombrie 2008
4.Deschiderea oficiala: Aprilie 2009
5.Valoarea totala a investitiei: 1.120 mil. €
6.Numarul locurilor de munca create: 3.400

Hyundai a optat pentru o baza de productie in Europa ca raspuns la intensificarea concurentei de pe aceasta piata in cadrul segmentului C, acesta reprezentand aproximativ 30 de procente din vanzarile de pe piata Uniunii Europene. Ca parte a pregatirilor pentru o mai buna satisfacere a nevoilor clientilor europeni, Hyundai investeste din ce in ce mai mult in mijloace prin care sa vina in intampinarea tuturor necesitatilor clientilor europeni.

Pentru extinderea in Comunitatea Statelor Independente si Europa de Est, Hyundai a inceput constructia unei fabrici in Rusia, la St. Petersburg. Aceasta este programata sa inceapa operatiunile in decembrie 2010 şi productia pentru vanzari in ianuarie 2011. Se asteapta ca productia sa atinga o capacitate maxima de 100.000 de unitati pe an.

Exit mobile version