Site icon Turatii

Dacia a produs deja 50 000 de Sandero

Miercuri, 19 noiembrie 2008, de pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni a iesit automobilul Dacia Sandero cu numarul 50 000 de la intrarea in productie a acestui model. Vehiculul jubiliar este un model Laureate 1.6 MPI, de culoare bleu marine si este destinat pietei din Romania.

De la lansarea pe piata, la inceputul lunii iunie a acestui an, Sandero a inregistrat un succes remarcabil, atat in Romania (cu aproape 7 500 de unitati livrate pâna la sfarsitul lunii octombrie), cat si la export, unde topul vanzarilor este dominat de Franta (4 903 unitati), Germania (4 710 unitati) si Spania (1 563 unitati).

In Romania, modelul Sandero este disponibil la un pret de pornire de doar 6 890 euro (cu toate taxele incluse), dispune de ABS in serie pe toate nivelele de echipare si beneficiaza, asemeni intregii game Dacia, de o garantie de trei ani sau 100 000 km.

Gama cuprinde in prezent doua motorizari pe benzina : 1.4 MPI de 75 CP si 1.6 MPI de 90 CP, urmand ca versiunile de motorizare diesel sa fie disponibile la inceputul anului viitor.

Alaturi de uzina de la Mioveni, modelul Sandero mai este produs, sub marca Renault, in uzina Ayrton Senna, din Brazilia si la uzina SOFASA, din Columbia. In 2009, fabricatia acestui model va demara in alte trei tari : Maroc (sub marca Dacia), precum si in Rusia si Africa de Sud (sub marca Renault).

Exit mobile version