Site icon Turatii

Si-au dat seama ca taxa nu e buna!

Dupa “n” variante de taxa, genialii nostrii conducatori au realizat ca nu e normala versiunea actuala si o suspenda cu manie. Cel putin asa se aude si vede pe la televizor. Ca Basescu si Tariceanu s-au inteles si ei o data in viata. “Taxa nu face bine la economie. Hai sa o scoatem…”

Tare presedintele si cu downshifting-ul la Dacie. Sincer, eu daca eram presedinte nu renuntam la Golf, dar cu siguranta la senatori dadeam doar Loganuri si Sandero. Acuma, daca Basescu vrea cu Logan, e treaba lui, macar face un gest. Important e ca Tariceanu nu s-a dezis de Mercedes inca, nici macar pentru un Citroen.

Ma rog, astea sunt amanunte. Daca citeste vreunul pe aici ce am scris, ar fi bine sa bage la cap o treaba: taxa mai trebuie dublata de cateva aspecte. De un RAR adevarat, de inspectii tehnice cu periodicitate variabila, in functie de vechimea automobilului, de roviniete cu valori diferentiate in functie de gradul de poluare, etc.

Nu e normal ca la o masina noua (de maxim 4 ani) sa ii faci ITP la o data la 2 ani? Dar la una veche de 8 ani, nu e mai bine sa o verifici anual, ca sa fii sigur? Taxa de inmatriculare ar fi mult mai bine dozata daca s-ar calcula direct proportional cu vechimea automobilului. Dar, ce sa facem, e greu cu genialii…

Exit mobile version