Site icon Turatii

Bosch: sistem mobil de diagnoza auto

Bosch, unul dintre liderii globali in domeniul pieselor si echipamentelor auto, lanseaza o noua solutie compacta, completa si mobila pentru diagnosticarea profesionista a oricaror disfunctionalitati la unitatile de comanda ale autovehiculelor.

Procentul tot mai mare de componente electronice cu care sunt prevazute autovehiculele face ca identificarea si repararea calificata a unitatilor de comanda sa fie una din cerintele cele mai frecvente ale posesorilor de autovehicule.

Astfel, noul KTS 340 este un instrument pe care service-urile il au la dispozitie, atat pentru procesele complexe de reparatie, cat si pentru cele curente de intretinere (schimbarea lichidului de frana sau resetarea intervalului de service).

Bosch urmareste sa vina in sprijinul utilizatorilor cu tehnologii inovative. Sistemul KTS 340 este complet, usor de utilizat si mobil, avand o greutate mai mica de 2 kg. Acest sistem nou a fost creat pe baza principiului “venit, vazut, testat, reparat”, permitand testarea autovehiculelor atat in atelier, cat si mobil, intr-un test drive.

Mobilitatea de testare se datoreaza multiplelor posibilitati de incarcare a acumulatorilor (de tip AA) cu care este prevazut testerul, prin intermediul adaptorului de bricheta, al prizei de diagnoza sau al prizei de retea.

Suplimentar functiei de tester de diagnoza, sunt disponibile toate programele ESI[tronic] necesare unui atelier pentru efectuarea operatiilor de reparare, mentenanta si service. Toate acestea, inclusiv noile buletine de service, provenite direct de la producatorii de autovehicule, pot fi disponibile chiar langa vehiculul testat.

Multimetrul incorporat, prevazut cu doua canale aduce un plus de siguranta testarilor, putand astfel diagnostica si afisa componentele defecte, prin intermediul functiei CASplus. In acest fel, atelierele auto au la dispozitie toate instrumentele necesare pentru diagnoza, reparare, mentenanta si service profesional.

Informatii clare prin intermediul touchscreen-ului color de 8,4 inch

KTS 340 este un aparat care functioneaza pe baza kernelului Linux, putand fi pornit si oprit in orice moment fara riscul deteriorarii sistemului de operare. De asemenea, expertii Bosch au reconfigurat software-ul ESI[tronic], special creat pentru acest aparat, facandu-l in acest fel mai prietenos si usor de utilizat.

Din momentul identificarii vehiculului, toate datele utile unui atelier sunt disponibile prin programul Bosch ESI[tronic]. Comutarea intre diversele tipuri de informatii prin intermediul touchscreen-ului poate insemna, de exemplu, accesul direct din meniul de citire al codurilor de eroare al meniului de diagnoza, direct in meniul operatiilor de reparare.

Informatiile utilizate in mod frecvent, precum si cele despre vehicule, locatia mufei de diagnoza sau datele de intretinere, pot fi accesate printr-o simpla atingere.

Adaptorul interschimbabil OBD si update-urile de software

Expertii Bosch s-au asigurat ca aparatul KTS 340 poate fi oricand updatat hardware, indiferent de solutiile tehnologice adoptate de constructorii de autovehicule. Acest tip de KTS este prevazut cu un adaptor OBD care poate fi schimbat in momentul aparitiei unui nou protocol de comunicare.

In acest moment, un multiplexor integrat, controlat prin intermediul software-ului ESI[tronic], stabileste comunicarea intre diferite unitati de comanda ECU ale diversilor producatori de autovehicule si testere. Daca in viitor se vor modifica necesitatile hardware pentru realizarea comunicarii cu vehiculul, acest adaptor va putea fi schimbat cu usurinta.

Modulul WLAN integrat in KTS 340 aduce un plus de conectivitate, prin legarea acestuia intr-o retea de calculatoare. In acest mod, este posibila tiparirea rezultatelor obtinute in urma testarii stationare sau mobile, dar si accesarea informatiilor arhivate pentru vehiculele mai vechi, ce au fost salvate in prealabil pe o unitate PC.

Datorita tuturor acestor caracteristici, KTS 340 este dedicat profesionistilor diagnosticarii si repararii autovehiculelor, aducand un plus de eficienta in activitatea acestora.

Exit mobile version