Ford Romania: donatie pentru Universitatea din Craiova

Ford Romania a facut donatii catre Universitatea din Craiova, ce constau in subansamble provenite de la modelele Daewoo fabricate la Craiova. Donatia facuta de Ford Romania se adreseaza Facultatii de Mecanica, Specializarea Autovehicule Rutiere, din cadrul Universitatii din Craiova. Aceasta consta in 7 elemente cu caracter didactic ce au fost utilizate la nivel intern, in procesul de formare a tehnicienilor fabricii din Craiova.

„Ford are un parteneriat strategic cu universitatile cu toate orasele unde avem centre de productie. Dorim sa continuam aceasta traditie si la fabrica noastra din Craiova, iar materialul didactic donat de Ford are o contributie majora la formare viitoarei generatii de ingineri. O parte dintre tinerii ingineri craioveni vor juca un rol major in dezvoltarea fabricii Ford de la Craiova”, a declarat astazi Dionisio Campos, presedintele Ford Romania, in cadrul unei ceremonii desfasurate in aceasta dimineata la Universitatea din Craiova.

Cu aceeasi ocazie, domnul Nicolae Dumitru, decanul Facultatii de Mecanica, a declarat: “Donatia facuta de Ford astazi este un moment pe care il asteptam de foarte multa vreme. Studentii nostri dispun de o excelenta pregatire teoretica, insa ne lipsea materialul didactic modern. Elementele donate de Ford Romania vor contribui in mod esential la intelegerea practica de catre studenti a proceselor legate de functionarea motoarelor si a altor subansamble ale autoturismelor”.

O parte din aceste materiale provin fie de la fostul producator coreean Daewoo, fie au fost confectionate prin mijloace proprii in cadrul uzinei preluate de Ford in martie 2008. Pentru fabricarea acestora s-au utilizat piese si subansamble provenite din procesul de asigurare a garantiilor pentru modelele Daewoo.

In data de 21 martie 2008, Ford Motor Company a devenit actionar majoritar al fostului centru de productie auto Automobile Craiova. Aceasta fabrica se alatura altor 7 uzine de asamblare, precum si celor 13 fabrici de productie de motoare, transmisii, turnare, forjare, matritare, piese si componente (incluzand companiile joint venture) din intreaga Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.