In premiera europeana, sistemul ISG de pe Kia cee’d este oferit gratuit

Kia Romauto a decis ca pentru toate modelele de cee’d dotate cu sistemul Idle Stop & Go care se vor comanda pana la data de 30.04.2009, acest sistem sa fie oferit gratuit.

“In foarte multe tari europene, cei care opteaza pentru tehnologiile eco beneficiaza de sprijin din partea autoritatilor fie direct, prin acordarea de stimulente financiare la achizitionarea unui asemenea autoturism, fie indirect, prin scutiri de taxe si impozite.

In Romania, studiile au aratat ca oamenii sunt preocupati de protejarea mediului, dar in acelasi timp nu sunt dispusi sa plateasca suplimentar pentru a-si implementa tehnologie “verde” pe masini. De aceea am decis ca sistemul ISG sa fie acordat gratuit celor care comanda un cee’d pana pe 30.04.2009”, a declarat Dana David – Coordonator marketing al Kia Romauto.

Deocamdata singurele versiuni de cee’d pe care se poate implementa acest sistem sunt cele cu motorizarile de 1.4 litri si 1.6 litri benzina, insa producatorul coreean a anuntat ca pana la sfarsitul acestui an aceasta tehnologie va fi implementata si pe propulsoarele diesel.

Prin utilizarea acestui sistem se realizeaza o reducere de pana la 15 % a consumului de carburant in regim de exploatare urban si, implicit, o reducere semnificativa a emisiilor de noxe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.