Cartea istoriei BMW – in librarii

Inceputul lunii mai marcheaza intrarea in librarii “Never stand still – 80 years of innovation leadership”. Scrisa de jurnalistul auto Alexandru Dobai, este prima lucrare in limba romana dedicata istoriei marcii BMW.

Cartea urmareste pe parcursul a 302 pagini evolutia companiei prin incursiuni fascinante in lumea motorsportului, prezentari de inovatii tehnologice sau de modele care au marcat evolutia marcii. Pasionatii vor regasi si o prezentare a unor momente definitorii BMW, precum colectia BMW Art Cars sau povestea celebrei cladiri de birouri „BMW Vier Zylinder”.

Alexandru Dobai si-a propus sa acopere cat mai multe fatete ale marcii – alaturi de legenda logo-ului BMW, cititorii vor descoperi povesti mai putin cunoscute din istoria producatorului german. Printre acestea se numara recordurile uimitoare obtinute ca producator de motoare de avion, succesul motocicletelor BMW in Paris-Dakar, titlul obtinut de Nelson Piquet in Formula 1 sau povestea primului supercar McLaren F1, propulsat de un motor V12 BMW.

Un capitol aparte este cel dedicat istoriei in Romania, marcat de fotografii document care ilustreaza competitiile din anii ´30, unde BMW se impunea adesea autoritar. De fapt, asa cum arata si Alexandru Dobai in cartea sa, Romania a fost scena ultimei participari oficiale in perioada interbelica a celebrului BMW 328.

Lansarea „Never stand still” a avut loc in cadrul inedit al Salii de Lectura a Teatrului Act si a fost marcata de doua evenimente speciale – o selectie de fragmente din carte in lectura actorului Marcel Iures si o expozitie a colectiei de modele si postere BMW Art Cars, apartinand artistului Mani Gutau, initiatorul formatiei Urma.

Cartea urmeaza a fi disponibila in reteaua de librarii Diverta la pretul 64 de RON incepand cu luna mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.