Porsche Panamera merge cu Mobil 1

ExxonMobil a anuntat ca Mobil 1, liderul pe piata mondiala a lubrifiantilor sintetici, a fost ales ca ulei de motor de fabrica si service pentru toate modelele noului Porsche Panamera 2010. Programat pentru lansare in toamna anului 2009, noul Panamera in patru usi reprezinta primul model Gran Tursimo de lux de la Porsche.

Panamera va fi disponibil in forma Porsche Panamera Turbo, cu un motor Porsche turbocharged de 4,8 litri, cu injectie directa de benzina (DFI) bazata pe o tehnologie avansata, avand peste 500 de cai putere.

Mai mult decat atat, toate modelele Panamera se vor numara printre primele autovehicule Porsche echipate cu functia pornire/oprire automata motor, ceea ce duce la o economie de carburant, permitand motorului sa se opreasca si sa minimizeze consumul neintemeiat in conditiile obisnuite de trafic de zi cu zi, cum ar fi oprirea intr-o intersectie sau in trafic.

“Ca lider de piata in domeniul uleiurilor de motor sintetice, Mobil 1 a jucat timp de peste un deceniu un rol semnificativ in atingerea de catre Porsche a unor noi pietre de hotar in tehnologia si performanta motoarelor auto” a spus Lawrance Kearns, Global Automotive Marketing Manager, ExxonMobil Lubricants & Petroleum Specialties Company.

“Asteptam cu nerabdare lansarea noului Panamera, asistand Porsche in atingerea unei noi pietre de hotar in desavarsirea performantei”, a completat dl Kearns.

Porsche Panamera Turbo 2010 va fi disponibil mai intai pe piata din Europa, incepand cu luna septembrie, urmand apoi extinderea spre alte piete, precum cea din Statele Unite ale Americii, incepand cu luna octombrie. Pe langa Panamera Turbo, celelalte modele din clasa Panamera sunt Panamera 4S si Panamera S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.