Premiul de Excelenta TIFF 2009 – oferit de Mercedes-Benz

Mercedes-Benz, masina oficiala a TIFF 2009, saluta castigatorii celei de a opta editii a festivalului, anuntati in cadrul Galei de Inchidere, desfasurata pe 6 iunie la Teatrul National din Cluj-Napoca. Mai mult, in cadrul acestei gale, Mercedes-Benz a oferit maestrului Mircea Albulescu Premiul de Excelenta TIFF 2009, rasplatind astfel meritele unuia dintre cei mai mari actori ai scenei si filmului romanesc.

Premiul a fost inmanat maestrului Albulescu de catre Primul Ministru al Romaniei, Emil Boc, acest moment reprezentand una dintre surprizele speciale si emotionante ale Galei de Inchidere a celei de-a opta editii a Festivalului International de Film Transilvania.

In palmaresul de trofee ale marelui actor s-a adaugat si Premiul de Excelenta TIFF, alaturandu-se Premiului pentru intreaga activitate la Gala Premiilor UNITER din 2005, Premiului National pentru intreaga activitate artistica acordat de Ministerul Culturii si Cultelor in 2003 si Premiului de Excelenta pentru contributia deosebita adusa la afirmarea filmului romanesc, oferit de Centrul National al Cinematografiei.

La TIFF 2009, Mercedes-Benz a fost martorul celui mai asteptat moment al festivalului: desemnarea castigatorilor celei de-a opta editii, care s-a intamplat in penultima seara de TIFF.

Juriul, format din Assumpta Serna, Corina Suteu, Jim Stark, Dan Fainaru si Szabolcs Hajdu a decis ca Trofeul Transilvania sa fie acordat anul acesta ex aequo filmului Nord, pentru “modul in care descrie o calatorie ce releva cele mai emotionante laturi ale sufletului scandinav”, si lung-metrajului Politist, adjectiv, pentru “descrierea inedita a discrepantei dintre justitia reala si cea intentionata”.

In cadrul Galei, cei prezenti au avut parte si de alte surprize si momente speciale: actorul Dorel Visan a urcat pe scena pentru a-i aduce un omagiu regizorului Dan Pita – caruia festivalul i-a acordat unul din cele doua Premii pentru Intreaga Cariera, al doilea trofeu cu aceasta titulatura ajungand la actorul Florin Piersic fiind oferit de celebra actrita Claudia Cardinale.

De asemenea, Claudia Cardinale a fost incununata cu oferirea unui trofeu TIFF pentru Intreaga Cariera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.