Site icon Turatii

Am schimbat detectorul. Scurt review…

Da, mi-am aruncat Beltronicsul intr-un colt, la cutia lui, acum ma scapa de amenzi un Maruhama ultimul model. Sincer, avantaje si dezavantaje am vazut la ambele, dar dupa mine (care am incercat cateva detectoare la viata mea), cred ca sunt printre cele mai bune optiuni la ora actuala. Nu ieftine…

Beltronics Vector 940 (700 lei) – Mare, greu, sistem de prindere foarte bun pe parbriz, cablu spiralat de alimentare, sinteza vocala, decent, putine alarme false, raza detectie foarte buna, intr-un cuvant: performant si look premium.

Maruhama CH-888 (900 lei) – Finut, mic, negru, doua sisteme de prindere (cel cu ventuze sucks big time – sa ia lectii de la Beltronics – insa castiga cu sistemul de parasolar). Are benzi selectabile, nu are sinteza vocala, dar nu simt lipsa, daca e setat pe medium sau high da alarme false relativ frecvent.

Cu ce m-a cucerit Maruhama? Are acumulator si incarcare solara (care chiar functioneaza – am avut si modelul anterior), e foarte compact si… in toate testele facute are cel putin cateva zeci de m in plus fata de Beltronics sau alte detectoare. Nu e fidel si precis ca Vector, insa sensibilitatea exagerata face toti banii. Nu exista radar sa nu il ia, iar pe autostrada face gura de la kilometri buni de radar.

Ce regret sincer, de la Vector 940, sistemul de prindere cu ventuze si cablul spiralat (mult mai practic si mai estetic), precum si modul mult mai comod si sigur de scoatere a detectorului din clema cu ventuze. Era bun si sistemul vocal si afisajul foarte simpatic. Un detector de toata stima.

Exit mobile version