Finala “Masina Anului 2010” in Romania

Organizat de Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania (UZEAR), concursul “Masina Anului 2010” a ajuns in faza finala, dupa sesiunea de teste desfasurata intre 18-20 octombrie in localitatea Cheia din judetul Prahova. Desi o parte din masinile eligibile au lipsit, motivat sau nu, unele chiar avand sanse reale la titlu, au raspuns totusi invitatiei majoritatea celor nominalizati.

Din cele 36 de automobile nominalizate, in urma testelor si a votului jurnalistilor, in finala s-au calificat 7 automobile in fiecare sectiune, dupa cum urmeaza (ordinea este aleatoare):
Masina Anului 2010: Chevrolet Cruze, Opel Astra, Renault Megane, Land Rover Discovery 4, Toyota Avensis, Toyota Prius, Ford Fiesta, Designul Anului 2010: Chevrolet Cruze, Citroen C3 Picasso, Ford Fiesta, Honda Insight, Opel Astra, Renault Megane, Toyota IQ, City Car 2010: Citroen C3 Picasso, Ford Fiesta, Honda Jazz, Opel Astra, Renault Clio, Toyota IQ, Toyota Urban Cruiser.

Aceste modele de automobile vor ramane in faza finala a concursului, urmand ca votul final sa se acorde pana la data de 30 octombrie. Castigatorele fiecarei sectiuni vor fi anuntate in direct, in cadrul emisiunii autoMOBILE pe National TV duminica 1 noiembrie incepand cu ora 11:30.

De notat ca in urma discutiilor aparute in presa anul trecut, conform carora nu era echitabil ca jurnalistii sa acorde voturi masinilor pe care nu le-au testat, in acest an s-a stabilit, prin votul adunarii generale, ca jurnalistii vor puncta doar automobilele prezente la testele de la Cheia.

Sesiunea de teste a fost impartita pe durata a 2 zile, incepand de duminica dupa amiaza, toti cei 30 de jurnalisti avand suficient timp pentru a testa masinile si pentru a primi lamuriri suplimentare de la reprezentantii importatorilor, prezenti la fata locului.

Foarte interesante s-au dovedit si discutiile avute cu reprezentantii importatorilor referitoare la imbunatatirile ce pot fi aduse organizarii concursului, atat in privinta regulamentului cat si a criteriilor de departajare a masinilor.

Desi opiniile au fost impartite si uneori discutiile chiar s-au aprins, concluziile sunt dintre cele mai interesante iar precizarile importatorilor vor fi pe ordinea de zi a comitetului de conducere UZEAR, in sedinta ce precede organizarea unui alt eveniment deosebit, “SUV-ul Anului 2010 in Romania”.

Desfasurate pe o vreme ploioasa si cu polei la anumite ore, testele de drum nu au fost lipsite de incidente, un automobil Toyota Urban Cruiser fiind avariat destul de grav in urma unei iesiri in décor, inca din prima zi. Ne exprimam regretul fata de importatorul Toyota pentru acest neplacut accident.

Reamintim tuturor celor interesati ca grila de vot a jurnalistilor este transparenta si va fi facuta publica odata cu nominalizarea celor trei automobile castigatoare ale concursului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.