Noul Scania seria R este Camionul Anului 2010!

Intr-un an in care majoritatea producatorilor de camioane si-au amanat investitiile in modele noi de cabine si motorizari, preferand sa astepte pana la trecerea la Euro 6 cu toate noutatile, Scania a scos tot ce avea mai bun pentru noua Serie R si a castigat trofeul “International Truck of the Year 2010”.

Juriul, alcatuit din jurnalisti specializati din 22 de tari europene, printre care si Romania, a acordat 114 puncte noului camion de cursa lunga Scania. Urmatorii pe podium au fost Volvo FH16 cu motor de 700 CP cu 60 de puncte si MAN TGL/TGM cu 46 de puncte, iar Mitsubishi Fuso Canter a ocupat locul 4 cu 23 de puncte obtinute.

Dupa Camionul Anului 2009, Mercedes-Benz Actros 3, noua cabina Scania seria R a impresionat juriul tot prin grija fata de eficienta in exploatare si reducerea costurilor de operare. Principalele atuuri ale noii cabine seria R au fost imbunatatirea softului Scania Opticruise si noul sistem Scania Driver Support, care ofera recomandari pentru conducere economica in timp real.

Trofeul „International Truck of the Year” se acorda modelului lansat in ultimele 12 luni, care
a avut cea mai mare contributie la eficientizarea transportului rutier.

„International Truck of the Year 2010” va fi inmanat in decembrie conducerii Scania la sediul central al producatorului suedez din Södertälje (langa Stockholm). Scania Seria R a mai fost ales Camionul Anului in 2005, in 1996 (Seria 4), respectiv in 1989 (Seria 3).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.