Site icon Turatii

Federal-Mogul in Romania

Federal-Mogul, compania ale carei produse sunt prezente in 9 din 10 cele mai bune motoare ale anului 2010, anunta oficial strategia de dezvoltare pe piata romaneasca. Federal-Mogul se concentreaza pe o strategie de dezvoltare globala durabila si profitabila, creand valoare si satisfactie pentru clienti, actionari si angajati.

Reprezentantii FM, care raspund de activitatile de marketing, respectiv vanzari, in Romania, sunt Marketing Manager Federal-Mogul pentru Europa Centrala si de Est – Dl. Rostislav Psota si Country Manager Federal-Mogul pentru Romania si Republica Moldova –
Dl. Corneliu Preda.

“Compania foloseste tehnologii de ultima generatie si mijloace de productie inovatoare. Toate produsele Federal-Mogul respecta cele mai noi cerinte ale industriei – protectia mediului prin reducerea emisiilor de carbon si scaderea consumului de combustibil – asigurand un grad sporit de siguranta atat pasagerilor din vehicul cat si pietonilor. Productia companiei urmareste tendintele din domeniul energiilor alternative si al eficientei energetice” – a afirmat Rostislav Psota, Field Marketing Manager a Federal-Mogul pentru Europa Centrala si de Est.

Federal-Mogul nu are inca o reprezentanta oficiala in Romania, insa produsele companiei sunt bine-cunoscute pe piata romaneasca de peste 10 ani, datorita partenerilor de distributie – companii specializate in domeniul importului si distributiei de piese auto precum AD Autototal, Autonet Import, Szakal-Metal, Intercars, Taramon-Met, Meteor-Trost, Cefin Romania, Pro Tech, Ro Group.

Federal-Mogul ofera aici aceleasi marci premium ca si pe celelalte piete europene, anume Champion, Moog, Ferodo, Beral, Payen, Goetze, Nural, AE, Glyco. Unele dintre cele mai populare produse ale companiei pe piata romaneasca sunt placutele si sabotii de frana Ferodo (in domeniul auto, “ferodo” se foloseste ca substantiv comun cu referire la saboti de frana), piesele de suspensie si directie Moog, piesele de motor Goetze.

Gama de produse a companiei are o acoperire extrem de ridicata, asigurand piese de schimb pentru 98.5% din parcul de automobile existent in Europa. Potrivit informatiilor de la Ward Communication, componentele Federal-Mogul sunt prezente in 9 din 10 cele mai bune motoare din 2010, alese de juriul specializat Ward la Salonul Auto de la Detroit 2010.

Strategia globala a companiei a adus vanzari in valoare de 5.3 miliarde USD in 2009, cu o distributie a vanzarilor de 42% pe Europa, 42% pe America de Nord si Canada, si 16% pe BRIC (Brazilia, Rusia, India, China) si restul lumii.

In 2009, procentul de vanzari ale companiei este 71% pe segmentul de vehicule usoare, 20% pe segmentul de vehicule comerciale si 9% in segmentul industrial si energetic. Capacitatea globala de productie pentru 2010 atinge 40% pentru Europa, si 30% pentru America de Nord si Canada.

Federal-Mogul Corporation este un furnizor global de frunte in domeniul tehnologiilor pentru sisteme de propulsie si siguranta, deservind cei mai importanti producatori de echipamente originale pentru autoturisme, autovehicule comerciale usoare si grele, echipamente agricole, navale, feroviare, de utilaje de constructii si echipamente industriale, precum si catre piata mondiala a pieselor de schimb (aftermarket).

Tehnologia de varf si inovatia, experienta in reducerea costurilor de productie, precum si activitatile de marketing si distributie, asigura livrarea de produse, marci si servicii de varf, la un nivel de calitate excelent si la un pret competitiv.

Federal-Mogul a fost infiintata in Detroit in 1899. Compania are sediul central in Southfield, Michigan si are circa 39.000 de angajati in 36 de tari.

Exit mobile version