Primul Ferrari cu tracţiune 4×4, “Ferrari Four”

Ferrari_FF_frontSite-ul oficial al Căluţului Cabrat, Ferrari.com, a dezvăluit primele fotografii al noului FF, cel mai puternic model versatil cu 4 locuri făcut vreodată. În plus, este primul Ferrari cu tracţiune 4 x 4. Noul FF – este un acronim pentru Ferrari Four (4 locuri şi 4 roţi motrice) şi defineşte un concept complet nou de maşină sport Grand Turism. Datorită inovaţiilor aduse, noul model nu reprezintă doar o evoluţie, ci o adevărată revoluţie pentru producătorul din Maranello.

Acest nou model V12 îmbină o serie de caracteristici cu un nivel fără precedent: sportivitate de înaltă performanţă, versatilitate incredibilă, confort şi eleganţă sofisticată. Toate acestea le vor garanta atât şoferului cât şi pasagerilor o experienţă absolut unică.

Desenat de Pininfarina, noul FF are forma şi proporţiile integrate perfect armonios, ca de altfel şi amestecul dintre latura sportivă şi extraordinara sa versatilitate.

Ferrari Four este primul model de serie cu tracţiune integrală creat de Ferrari, motiv pentru care compania a brevetat tracţiunea integrală. O altă premieră constă în faptul că FF are o greutate cu 50% mai mică decât a unui sistem convenţional de tracţiune integrală, păstrând totuşi distribuţia ideală a greutăţii pentru un automobil (53% pe puntea din spate). Complet integrată în sistemul electronic de control dinamic al automobilului, tehnologia de tracţiune integrală oferă niveluri record de performanţă pe orice tip de teren şi în toate condiţiile meteo prin distribuţia continuă şi inteligentă a cuplului pe toate cele patru roţi. FF este, de asemenea, echipat cu ultimul tip de amortizoare electromagnetice (SCM3), precum şi cu cel mai nou sistem de frânare cu elemente din carbon şi ceramică realizat de Brembo.

Performanţele sunt asigurate şi de motorul cu injecţie directă, cu o cilindree de 6.262 centimetri cubi care oferă o putere maximă de 660 CP la 8.000 rpm. Datorită faptului că transmisia este de tip trans-axel F1, iar cutia de viteze cu dublu ambreiaj este montată lângă puntea din spate, modelul poate să atingă viteza de 100 km/h în 3.7 sec.

Datorită puterii şi a raportului de 2,7 kg/CP, împreună cu distribuţia optimă a greutăţii, noul model lider de clasă oferă un nivel excepţional de manevrare. Şoferii se vor bucura de versatilitatea Ferrari Four dată fiind performanţa sa în mai multe situaţii: conducerea în oraş, pe teren cu aderenţă redusă sau pe suprafeţele acoperite cu zăpadă ori pe circuit.

În afara de performanţă, cel mai recent model de la Maranello oferă, de asemenea, standarde ridicate de confort pentru pasageri: spaţiu şi echipamente care nu se regasesc la nicio altă maşină din clasa lui. FF asigură spaţiu suficient pentru 4 persoane, iar portbagajul, care are o capacitate de 450 litri, poate fi extins la 800 litri. Modelul FF beneficiază, de asemenea, de o serie de accesorii şi opţiuni ce pot fi personalizate în funcţie de preferinţele clientului. Ferrari Four va fi disponibil în 6 nuanţe diferite pentru exterior, iar interiorul va fi prevăzut cu elemente de design confecţionate din piele special selectată.

Noul FF va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Geneva, în martie 2011. Forza Rossa va avea alocate 4 unităţi în acest an. Prima maşină va sosi în România în luna iunie.

1 Response

  1. Me says:

    Pe cand un Ferrari rosu utilitar minunat?????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.