Turatii

Vreau să recomand o lanternă auto…

Lanterna auto CobraÎn cazul în care vă întrebaţi ce lanternă pentru automobil are cel mai bun raport performanţe/preţ, îndrăznesc să vă sugerez un răspuns. Dintr-o întâmplare am pus mâna pe câteva lanterne Cobra cu acumulatori NiMh, în urma unui parteneriat cu Falcon Electronics. Nu fac reclamă lanternelor doar ca să le fac lor plăcere… Chiar m-au impresionat şi deja maşinile mele au în dotare aşa ceva.

Dimpotrivă, am văzut genul ăsta de lanternă cam prin toate magazinele, cu preţuri de la 20 la 100 şi ceva de lei, însă niciun model nu m-a convins. Motive diverse, fie deşi pretul era foarte mic, calitatea ledurilor şi a construcţiei era penibilă, fie, dacă preţul era mare şi calitatea bună, totuşi nu-mi venea să dau echivalentul a 30 de euro pe o lanternă…

Până când am întâlnit Cobra. Calitatea construcţiei este pur şi simplu incredibilă, adică atunci când ţii lanterna în mână parcă îţi strigă “uite cât de bine construită sunt şi ce bine luminez”. Materialul se dovedeşte rezistent şi foarte calitativ la privire şi atingere, nu ai lufturi sau chestii nelalocul lor.

O lanternă poate fi considerată buna prin câţiva factori principali: calitatea iluminării, durata acumulatorului, posibilităţi de prindere/agăţare, timp de încărcare, surse alternative de alimentare/încărcare, rezistenţă la factorii de mediu etc.

Lanterna de care va vorbesc are 18 leduri, luminează uniform, rezistă 7 ore de funcţionare continuă cu o singură încarcare, se poate alimenta şi de la o priza de 12V şi de la una de 220V, prin intermediul adaptoarelor şi alimentatoarelor incluse.

Prezintă un magnet mic dar puternic, cu ajutorul căruia putem prinde lanterna pe caroseria maşinii (nici nu realizaţi ce avantaj major reprezintă o astfel de lanternă când faci o pană pe întuneric…).

În plus, are şi un cârlig pliabil şi demontabil, ce se roteşte 360 grade, cu care poate fi agăţată în alte ipostaze decât cele neapărat legate de automobil (în curte, în cort, de lustră când rămâi fără curent, de barcă, de remorcă, în rulotă etc.). Acumulatorii lanternei sunt NiMh, 3,6V, 1200MAH.

Costă în jur de 70 lei. Preţul îl caracterizez ca fiind mediu pentru o lanternă de o calitate excepţională. Încercaţi, merită…

Exit mobile version