Site icon Turatii

Poliţele RCA au reprezentat 25% din portofoliul BCR Asigurări, în 2010

Poliţele RCA au reprezentat, în 2010, 25% din portofoliul BCR Asigurări VIG, în schimb asigurările facultative (CASCO) au urmat tendinţa de scădere a pieţei, potrivit datelor societăţii de asigurare.

Astfel, în comparaţie cu anul trecut, cea mai mare creştere ca pondere în structura portofoliului a fost de 40% pentru asigurările de răspunderi civile generale, urmate de asigurările RCA, cu o creştere de 25% şi asigurările de bunuri (de tip property) cu 6%.

Asigurările auto facultative (CASCO), au urmat tendinţa generală negativă a pieţei de profil şi a activităţii de leasing, pe fondul procesului de eficientizare a portofoliului propriu de CASCO şi a introducerii sistemului bonus/malus.

De asemenea, valoarea totală a despăgubirilor plătite anul trecut a scăzut cu 7,9% şi a fost în valoare de 357 milioane lei, conform raportărilor financiare IFRS ale grupului VIG, în comparaţie cu anul 2009. În anul 2010 BCR Asigurări VIG a achitat una dintre cele mai mari daune din piaţa asigurărilor din ultimii ani, în valoare de 11 milioane de lei pentru o poliţă de asigurare tip property.

BCR Asigurări VIG a înregistrat în anul 2010 profit în valoare de 14,43 milioane lei, (standarde IFRS), ca urmare a creşterii eficienţei şi a unui control mai bun al costurilor, în pofida mediului economic dificil.

Totodată, BCR Asigurări a înregistrat în anul 2010 un volum al primelor brute subscrise de peste 522 milioane lei (aproximativ 125 milioane euro) – IFRS, date auditate, cu 9% sub rezultatul din 2009, consolidându-şi poziţia a cincea în topul companiilor de asigurare care practică asigurări generale.

“Rezultatele financiare ale anului 2010 vin să confirme deciziile strategice de reorientare a afacerilor iniţiate în anii precedenţi şi care acum îşi dovedesc eficienţa. Am reuşit să obţinem profit într-un climat economic ostil; de asemenea ne-am menţinut volumul de business relativ constant, chiar dacă piaţa asigurărilor a resimţit destul de puternic efectele crizei”, a declarat Mihail Tecău, Preşedinte al Directoratului BCR Asigurări VIG.

Exit mobile version