Site icon Turatii

Noul Kia Rio – o maşină de 5 stele

Kia Rio 5 stele Euro NCAPNoul Kia Rio nu este doar o maşină cu o personalitate aparte şi puternică, ci şi unul dintre cele mai sigure modele din segmentul B.

The European New Car Assessment Program (EuroNCAP) a anunţat astăzi un rating excelent de siguranţă pentru Kia Rio: 5 stele.

Compartimentul pasagerilor şi-a păstrat bine forma în urma testului de impact frontal. Kia Rio a demonstrat că un nivel ridicat de protecţie este asigurat pentru toţi pasagerii, indiferent de dimensiunile şi poziţionarea în maşină a acestora.

Kia Rio a înregistrat scorul de 92% pentru protecţia pasagerilor şi 84% la protecţia copiilor. Safety Assist a primit un scor de 86% pentru sistemul ESC (Electronic Stability Control) şi avertizoarele centurilor de siguranţă.

Rezultatele testelor EuroNCAP

Pasageri adulţi – 92%
Pasageri copii – 84%
Pietoni – 46%
Safety Assist – 86%

Modelul testat a fost un Kia Rio cu 5 uşi, motorizare 1.2 GLS, cu transmisie manuală. Controlul electronic al stabilităţii (ESC) este furnizat în dotarea standard şi corespunde cerinţelor Euro NCAP. Avertizoarele centurilor de siguranţă sunt de asemenea standard pentru şofer, pasager faţă şi pasagerii din spate.

Dotările standard de siguranţă sunt:
– pretensionatoare pentru centurile de siguranţă din faţă
– limitatoare de sarcină pentru centurile de siguranţă din faţă
– airbag frontal şofer
– airbag frontal pasager
– airbaguri laterale şi tip cortină
– Control electronic al stabilităţii (ESC)
– Avertizoare centuri de siguranţă

Exit mobile version