Site icon Turatii

Dunlop Romanian Superbike 2011 şi-a premiat campionii

Campionii_Dunlop_RoSBK2011În acest week-end, una din cele mai apreciate competiţii din motorsportul românesc, Dunlop Romanian Superbike (RoSBK), şi-a premiat campionii în atmosfera intimă a unui club din centrul vechi al Bucureştiului.

Printre cei ce au decernat medaliile şi trofeele celor mai buni piloţi de la cele două clase ale competiţiei s-au numărat şi Dani Oţil şi Christian Ciocan, Purtător de Cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei. Momentul cel mai animat al serii l-a constituit o inedită demonstraţie care a avut ca personaj central un combinezon cu airbag.

După un sezon 2011 incitant din punct de vedere al luptei la vârf în cele două clase ale Dunlop Romanian Superbike, dar şi din punct de vedere al provocărilor generate de condiţiile meteo variabile de pe pistele de concurs, cei mai buni 10 piloţi de la clasele Superbike şi Supersport au fost medaliaţi în atmosfera specială a clubului Goblin din capitală.

„Am găsit aici aceeaşi atmosferă plăcută ca în fiecare an după cursa de la Serres, când ne strângem într-un spaţiu ca acesta şi ne sărbătorim victoriile”, a spus Ionuţ Mistode, co-organizator al competiţiei Dunlop Romanian Superbike.

„Competiţia Dunlop Romanian Superbike este unică în România, având toate etapele programate pentru desfăşurare pe piste specializate şi extrem de bine dezvoltate din ţările vecine României. Ca adevăraţi împătimiţi ai performanţei, suntem ca o familie atât pe pistă cât şi în afara ei”, a mai adăugat acesta.

“2011 este al doilea an de parteneriat marca Dunlop pentru susţinerea acestei competiţii de superbike. Suntem încântaţi de această fericită asociere şi mulţumim organizatorilor, şi în special lui Ionuţ Mistode, pentru această oportunitate.

În 2012, Dunlop rămâne alături de performerii RoSBK într-o variantă de parteneriat mult mai extinsă”, a adăugat Alina Mihăescu, PR&Marketing Manager al Goodyear Dunlop Tires România.

Christian Ciocan, un suporter al performanţei

Prezent la eveniment pentru a decerna trofeele la clasa Supersport 600cc, cu podiumul format din Cătălin Cazacu, Ştefan Popescu şi Petre Pop, domnul Christian Ciocan, Purtător de Cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei, a subliniat importanţa promovării acestui gen de competiţii atât în rândul motocicliştilor cât şi al automobiliştilor pentru a creşte gradul de cunoaştere şi conştientizare a celor două categorii de participanţi la trafic.

În cadrul evenimentului, domnul Christian Ciocan a mai precizat că toţi cei înscrişi la startul unor astfel de competiţii sunt nişte adevăraţi eroi, maeştri desăvârşiţi ai performanţei pe două roţi.

Domnul Ciocan nu a ezitat să invite împătimitele motociclismului-viteză şi performanţei în cursele de profil să îşi asume un rol mai implicat în cursele de profil, apreciind o eventuală prezenţă a acestora pe podiumul unei competiţii de profil drept un real vector de progres.

AMCKart Racing Team testează combinezonul cu airbag

Victor Nemeş şi Daniel Vârgolici, membrii echipei AMCKart Racing Team, şi Alexandra Popescu au fost voluntarii care au arătat celor prezenţi la Gala Campionilor Dunlop Romanian Superbike 2011 cum funcţionează un airbag special conceput pentru costumele moto, un sistem integrat într-un combinezon oferit spre demonstraţii de MotorTeam România.

În timpul cursei, combinezonul este prins de cadrul motocicletei printr-un cablu subţire, dar rezistent. În eventualitatea în care motociclistul este aruncat de pe motocicletă cu o forţă de peste 35 kgf, în zona superioară a combinezonului, respectiv în zona gâtului, este declanşat un sistem de airbag ca o pernă de aer ce protejează partea cervicală a gâtului motociclistului, imobilizând-o.

Aceeaşi parte a corpului unui pilot de curse este protejată la raliuri prin sistemul HANS, sistem devenit obligatoriu şi în cadrul anumitor competiţii de automobilism sportiv organizate în România.

În 2012, o nouă pistă de concurs va fi introdusă în calendarul competiţional al Dunlop Romanian Superbike

Situat chiar în inima oraşului Istanbul, pe malul Bosforului, circuitul de Formula 1 şi LeMans Series Istanbulpark va fi în 2012 gazda uneia dintre etapele Dunlop Romanian Superbike.

Cu o lungime totală de 5.338 metri, cu o înlănţuire de 14 viraje lente şi rapide şi cu o diferenţă de nivel de 46 metri, circuitul este unul dintre cele mai rapide din Europa şi va fi o adevărată provocare pentru toţi piloţii Dunlop Romanian Superbike, prin presiunea pe care o va pune din punct de vedere al gestionării cursei.

Sportivii medaliaţi în 2011 au fost, în ordinea locului în clasamentul general după 6 etape, la clasa Superbike (1000cc): Ionuţ Mistode, Daniel Vârgolici, Zoltan Zsigmond, Răzvan Filipeanu, Artur Boit, Marian Zaharia, Victor Mihăescu, Yunus Ercelik, Martin Choy şi Barda Gal, iar la clasa Supersport (600cc): Cătălin Cazacu, Ştefan Popescu, Petre Pop, Octavian Negrea, Vlad Marin, Lukas Schubert, Cosmin Costescu, Ionuţ Pasere, Vlad Dumitrescu şi Dan Măinescu. Cel Mai Bun Debut în Dunlop Romanian Superbike 2011 i-a revenit lui Andrei Enescu

Exit mobile version