Site icon Turatii

ADPAR – în dialog cu CSA în sprijinul consumatorilor

Haralambie Stanciu Presedinte ADPARConsiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor ia în considerare aspectele ridicate de ADPAR cu referire la piaţa asigurărilor şi susţine varianta dialogului în scopul creării condiţiilor celor mai favorabile pentru asiguraţii/păgubiţii societăţilor de asigurare.

În urma discuţiilor din ultimele zile dintre reprezentanţii CSA şi reprezentanţii distribuitorilor de piese auto din România, Dl. Haralambie Stanciu, preşedintele ADPAR, a declarat:

„Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este singura autoritate împuternicită prin lege cu atribuţii de autorizare, supraveghere prudenţială şi control a activităţii de asigurare şi intermediere în asigurări în România.

Rolul CSA-ului e de a sprijini implementarea celor mai bune măsuri de funcţionare a pieţei astfel încât acestea să vină în sprijinul consumatorului şi să fie în concordanţă cu reglementările europene în domeniu.

Reprezentanţii CSA sunt de părere că alături de ADPAR, în cadrul dialogului, trebuie să fie implicate şi asociaţiile profesionale din domeniul asigurărilor – UNSAR şi UNSICAR – în vederea soluţionării cât mai rapide a dificultăţilor apărute.

Considerăm că dialogul este cea mai eficientă cale de rezolvare a problemelor ridicate şi apreciem deschiderea oferită de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor în rezolvarea problemelor ridicate.

Exit mobile version