Site icon Turatii

Sistemul de iluminare Opel AFL câştigă premiul Euro-NCAP Advanced

Opel Adaptive Forward LightingOrganizaţia independentă European New Car Assessment Program (Euro-NCAP), a acordat Opel premiul Advanced pentru sistemul de iluminare AFL (Adaptive Forward Lighting).

AFL reduce considerabil riscul accidentelor pe timpul serii sau noaptea. Opel a fost primul producător auto care a adus sistemul AFL pe piaţă, în 2002. Acesta este disponibil pe Corsa, Meriva şi Zafira, în timp ce AFL+ – cu opt funcţii de iluminare suplimentare – este disponibil pe modelele Astra, Insignia şi Zafira Tourer.

AFL+ asigură vizibilitate optimă. Sistemul are faruri bi-xenon cu rază de lumină variabilă ca lăţime, direcţie şi arie pentru condus în oraş, zone pietonale, pe drumuri de şară şi autostrăzi.

Acestora li se adaugă lumină pentru vreme rea, funcţie de iluminare dinamică în curbe, funcţia de comutare între faza lungă şi faza scurtă şi lumini de zi cu LED-uri. Senzorii şi sistemele software monitorizează constant împrejurimile, traficul şi condiţiile meteo încât sistemul poate activa funcţia de iluminare adecvată.

Condusul pe timpul nopţii sau cu vizibilitate redusă este mai periculos

Deşi pe timpul nopţii traficul este redus cu în jur de 33%, numărul accidentelor mortale pe înserat sau pe timp de noapte este de două ori mai mare decât în timpul zilei.

Un studiu comandat de Institutul Federal German de Cercetare a Autostrăzilor demonstrează că şoferii de peste 40 de ani suferă de o reducere a vizibilităţii în amurg şi au o sensibilitate crescută la reflexii.

Opel: “lider mondial” în asigurarea unui condus mai simplu, mai sigur

Premiul pentru AFL este al doilea titlu Euro NCAP Advanced pentru Opel. Primul premiu a fost acordat pentru primul sistem Opel Eye la Salonul Auto de la Paris din 2010.

Euro NCAP Advanced este un nou sistem de premiere ce recunoaşte tehnologii avansate de siguranţă în industria auto. El vine în completarea sistemulul existent de notare cu stele al Euro NCAP pentru pasagerii adulţi, protecţia pietonilor, siguranţa copiilor şi sisteme de asistenţă de securitate.

Exit mobile version