Site icon Turatii

Opel Mokka

Opel MokkaUn nou nume şi un segment nou pentru Opel: la începutul noului an şi cu două luni înaintea premierei internaţionale care va avea loc la Salonul Auto de la Geneva pe 6 martie 2012, Opel publică primele fotografii cu noul SUV sub-compact, Opel Mokka.

Cu noul Mokka, Opel este primul producător german care a lansat un rival în segmentul în creştere al autovehiculelor SUV subcompacte.

În ciuda lungimii sale de 4,28 de metri, modelul Mokka poate transporta fără dificultăţi cinci persoane într-o poziţie confortabilă. Acesta respectă, de asemenea, promisiunea Opel de a combina designul atrăgător cu tehnologiile inovatoare şi funcţiile destinate clasei superioare, făcându-le accesibile unei categorii mai mari de cumpărători.

„Modelul Opel Mokka ia punctele forte de la autovehicule SUV convenţionale de dimensiuni mai mari, comprimându-le într-un format compact şi modern”, spune Karl-Friedrich Stracke, CEO Opel.

„Modelul Mokka extinde gama de autovehicule Opel şi duce mai departe tendinţa ascendentă consolidată de-a lungul ultimilor ani cu ofensiva noastră de produse puternice. De asemenea, acesta impulsionează noul segment B de autovehicule SUV, care se estimează că va înregistra o creştere semnificativă în următorii ani.”

Condus dinamic şi lifestyle

Modelul Opel Mokka îmbină caracterul funcţional şi o poziţie de şedere confortabilă şi înaltă cu pasiunea pentru aventură. Acesta poate fi prevăzut cu un sistem de tracţiune integrală care distribuie cuplul în mod continuu spre puntea spate atunci când acest lucru se impune pentru obţinerea unei forţe de tracţiune şi a unei manevrabilităţi mai bune.

Puterea este asigurată de trei motoare eficiente, toate transmisiile manuale fiind echipate cu sistemul economic Start/Stop de la Opel. Oferta de motorizări pe benzină include un motor cu aspiraţie naturală cu cilindree de 1,6 litri şi putere de 85 kW/115 cp, precum şi o variantă turbo de 1,4 l cu o putere de 103 kW/140 cp şi un cuplu de 200 Nm.

În ceea ce priveşte propulsia diesel, este disponibil un motor turbo diesel 1.7 CDTI cu o putere de 93 kw/130 cp şi un cuplu de 300 Nm. Atât varianta 1.4 Turbo, cât şi cea de 1.7 CDTI pot fi combinate fie cu o transmisie manuală, fie cu o transmisie automată, ambele cu şase trepte de viteză.

Modelul Mokka aduce noi tehnologii revoluţionare în cadrul segmentului B de autovehicule SUV, cum ar fi o gamă de sisteme de asistenţă pentru şofer ce se bazează pe camera video frontală Opel Eye, precum şi o cameră video de marşarier.

În plus, modelul Mokka este prevăzut cu scaune ergonomice care au fost certificate de AGR – organizaţia germană de experţi în sănătatea spatelui „Aktion Gesunder Rücken e.V.”. Pe lângă spaţiul de încărcare generos, modelul Mokka oferă un suport pentru biciclete Flex-Fix de ultimă generaţie, complet integrat, exclusiv Opel.

Echipat cu toate aceste funcţii, modelul Mokka a fost proiectat pentru persoane cu un stil de viaţă activ şi rafinat. Acest aspect se reflectă şi în denumirea sa, care a avut ca sursă de inspiraţie boabele de cafea rotunde şi mici din soiul renumit de cafele Coffea Arabica.

Băuturile din extract de boabe de cafea Mocca sunt sofisticate şi rafinate, de calitate superioară şi pline de energie. La fel ca acestea, modelul Opel Mokka este compact, având în acelaşi timp o atitudine impunătoare.

Design avangardist de SUV combinat cu funcţionalitate rafinată

Cu modelul Mokka, filozofia de design a mărcii Opel de a îmbina „măiestria sculpturală cu precizia germană” găseşte o nouă expresie în cadrul segmentului de autovehicule SUV sub-compacte. Modelul Mokka are o atitudine îndrăzneaţă cu trăsături elegante şi sculptate, menţinându-şi în acelaşi timp caracterul sportiv prin liniile atletice şi puternice ale caroseriei.

Acestea sunt accentuate de „tăişul” lateral caracteristic mărcii Opel care se extinde în sus, spre partea din spate a caroseriei. Caracterul sportiv al modelului Mokka este întărit şi de garda la sol mai ridicată, precum şi de ecartamentele sale mari care măsoară 1540 mm. Liniile robuste ale exteriorului sunt accentuate de jantele din aliaj de 18”, standard pentru nivelurile de echipare Enjoy şi Cosmo.

La interior, noul Mokka prezintă valorile caracteristice mărcii Opel, precum flexibilitatea şi funcţionalitatea orientată către utilizator. Mokka asigură un spaţiu de încărcare de până la 1.372 litri, precum şi până la 19 zone de depozitare.

Capacitatea de încărcare a modelului poate fi sporită prin noua generaţie a suportului de biciclete Flex-Fix montat în spate – ce se pliază perfect pe un stil de viaţă activ. Opel este singurul producător care oferă un astfel de sistem. Suportul practic, complet integrat în partea din spate, funcţionează ca un sertar şi poate transporta până la 3 biciclete în acelaşi timp.

Tracţiune integrală, tracţiune pe puntea faţă şi tehnologii exclusiviste

Noul Opel Mokka poate fi prevăzut atât cu tracţiune integrală, cât şi cu tracţiune pe puntea faţă. Sistemul de tracţiune integrală asigură un nivel ridicat de stabilitate şi siguranţă, extinzând în acelaşi timp abilităţile modelului de a se deplasa pe suprafeţe de drum accidentat.

Atunci când tracţiunea şi manevrabilitatea sunt puse la încercare, sistemul transferă automat şi în mod uniform puterea către puntea spate.

Funcţiile standard care îmbunătăţesc experienţa conducerii pentru toate variantele modelului Mokka includ Controlul electronic al stabilităţii (ESC), Controlul tracţiunii (TC), precum şi sistemul de asistenţă la pornirea în rampă (HAS) şi sistemul de control la deplasarea în pantă (HDC) – care sporesc siguranţa şi nivelul de confort în timpul deplasării în rampă sau în pantă.

Elegantul şi rafinat, Opel Mokka aduce tehnologiile revoluţionare în segmentul B al autovehiculelor SUV. La baza sistemului avansat de iluminare adaptivă (AFL+), care sporeşte siguranţa în timpul conducerii, se regăseşte cea de a treia generaţie a sistemului de iluminare cu faruri Bi-Xenon, care include Asistentul pentru faza lungă (HBA).

La bord este, de asemenea, disponibilă noua generaţie a camerei video frontale Opel Eye. Aceasta îi asigură şoferului acces la diverse funcţii, cum ar fi Avertizarea privind părăsirea benzii de circulaţie (LDW) şi cea de-a doua generaţie a Sistemului de recunoaştere a indicatoarelor rutiere. Niciun alt autovehicul SUV subcompact nu oferă un asemenea sistem care sporeşte siguranţa şi confortul în timpul deplasării.

Modelul Opel Mokka va fi disponibil în cadrul reprezentanţelor Opel la sfârşitul anului 2012.

Exit mobile version