Site icon Turatii

Toyota Avensis 2,2l D-CAT AT Elegance

Toyota-Avensis 2,2l D-CAT AT Elegance

Avensis nu a fost niciodată un model pentru tineri. Îi lipsea agresivitatea sau neliniştea specifică unei astfel de vârste.

Nimeni nu neagă însă calităţile unui asemenea model. Renumit prin fiabilitatea sa şi construit ca să dureze, era greu să găseşti contraargumente când venea vorba despre Toyota Avensis.

Reîmprospătat şi mult mai aproape de un public tânăr, totuşi Avensis rămâne un model pentru oameni maturi. Nici cele mai eficiente tuşe stilistice n-au putut să-i strice eleganţa, rafinamentul şi sobrietatea.

E greu să ţii pasul cu vremurile şi Toyota a riscat mult pâstrând un model diesel cu cilindreea de 2,2l. Într-o epocă a downsizing-ului, unde nu e neobişnuit să vedem motoare diesel de 1,6l pe modele de clasă medie, e clar ca 2,2l poate părea mult pentru unii.

Mai ales când ai şi o transmisie automată cu 6 rapoarte, clapete în spatele volanului şi un tren de rulare ferm şi sportiv, te aştepţi ca la o asemenea cilindree şi consumul să fie pe măsură.

Totuşi, având o putere limitată la 150 CP în combinaţia cu o cutie automată, Avensis se dovedeşte economic şi nu dă bătăi de cap buzunarului. Nu putem să negăm însă existenţa unor concurenţi puternici, care la 2l cilindree oferă puteri de peste 180 CP. Însă Toyota înseamnă fiabilitate şi plusează cu o perioadă de garanţie interesantă…

Nu pot să povestesc aici tot ce înseamnă noul Avensis. Mi-ar lua prea mult. Dar filmele cred că sunt suficiente…

Exit mobile version