Site icon Turatii

Nissan Qashqai 1,6l dCi 4×4-i Acenta Special

Nissan-Qashqai 1,6l dCi 4x4-i Acenta Special

Nissan Qashqai e unul dintre puţinele modele pe care am avut plăcerea să îl conduc în toate versiunile posibile de motorizare şi echipare.

Introducerea noului motor 1,6l dCi mi-a oferit, din nou, prilejul să conduc unul din SUV-urile de succes ale momentului (sau crossover, ca să nu fiu acuzat de amatorism, cum vă place).

Nu avea sens să mai facem o prezentare completă, aşa că ne-am rezumat la chestiunile care diferă, în esenţă comportamentul dinamic şi problema consumului de combustibil după un test complet, dar şi noul sistem AVM.

Rezultatul nu a fost deloc surprinzător, motorul excelent se descurcă grozav cu caroseria aerodinamică şi relativ uşoară a acestui Nissan Qashqai, în mod evident şi consumul de combustibil fiind foarte scăzut.

Versiunea de echipare Acenta Special oferă, în premieră pentru segment, sistemul de camere de luat vederi denumit AVM (Around View Monitor), ce te ajută enorm la manevrele de parcare sau în teren accidentat.

Aş fi preferat ca şi display-ul sistemului de navigaţie, pe care vezi şi imaginile oferite de cele 4 camere de luat vederi, să fie upgradat, pentru că senzaţia de confort oferită de camere este estompată cumva de rezoluţia display-ului.

Oricum, Nissan Qashqai Acenta Special merită fiecare bănuţ, deşi nu e deloc ieftin, însă e un model verificat, cu maturitate pe piaţă şi, deloc surprinzător, cu un succes imens în întreaga lume.

Exit mobile version