Site icon Turatii

50 de ani de Porsche 911

50 years of Porsche 911Vreme de cinci decenii, modelul 911 a fost inima brandului Porsche. Există puţine automobile în lume care au o tradiţie şi o continuitate asemănătoare lui Porsche 911.

Acest model a reprezentat o adevărată inspiraţie pentru toţi pasionaţii de maşini din lume, încă de la debutul sub denumirea de 901 în cadrul IAA International Automotive Show în septembrie 1963. Astăzi este considerat etalonul maşinilor sport.

Modelul 911 este, de asemenea, un punct de referinţă pentru celelalte serii Porsche. De la Cayenne la Panamera, fiecare Porsche reprezintă cea mai bună maşină sport din categoria sa, iar în fiecare model se regăseşte câte ceva din filosofia 911.

Până în prezent au fost construite peste 820,000 de Porsche 911, maşina devenind astfel cel mai de succes automobil sport din lume.

Inginerii din Zuffenhausen şi Weissach au reinventat modelul cu fiecare dintre cele şapte generaţii, demonstrând de fiecare dată puterea de inovare a brandului Porsche.

Ca niciun alt autoturism, 911 îmbină aparente contradicţii, precum caracterul sportiv şi cel practic, tradiţia şi inovaţia, exclusivitatea şi adaptarea socială, designul şi funcţionalitatea.

Nu e de mirare că fiecare generaţie a fost un succes. Ferry Porsche a descris cel mai bine calităţile unice ale modelului: “911 este singura maşină pe care o poţi conduce în jungla Africană sau în Le Mans, la teatru sau prin traficul din New York”.

În plus faţă de liniile clasice şi, în acelaşi timp, unice, Porsche 911 s-a făcut întotdeauna remarcat graţie tehnologiei avansate care îl caracterizează.

O mare parte dintre ideile şi tehnologiile care au debutat odată cu Porsche 911 au fost concepute pe pista de curse.

Modelul 911 a fost încă de la început orientat către performanţă, pe care o demonstrează cu fiecare raliu la care participă.

De la bun început, 911 s-a simţit ca acasă pe circuitele din toată lumea, având reputaţia unui model versatil şi de încredere. De altfel, acest model a câştigat două treimi dintre cele 30.000 de curse în cadrul cărora Porsche s-a situat pe primul loc.

Exit mobile version