Turatii

Goodyear lansează anvelopa EfficientGrip Compact

Goodyear EfficientGrip CompactGoodyear anunţă lansarea noii sale anvelope EfficientGrip Compact.

Noua anvelopă, disponibilă în 26 de dimensiuni de la 13 la 15 inch, este special proiectată pentru maşini mici, de oraş.

Majoritatea dimensiunilor noii anvelope au primit de asemenea un grad B la aderenţa pe carosabil umed, conform noii scheme de etichetare UE pentru anvelope şi un grad C la rezistenţa la rulare .

Trăsăturile cheie ale noii anvelope EfficientGrip Compact includ o performanţă puternică în frânarea pe carosabil umed, conferită prin marginile tăioase multiple şi prin caneluri de dimensiuni extra large.

Canelurile taie eficient apa pentru a ajunge mai repede la suprafaţa uscată a drumului. Canelurile extra large rămân deschise mai multă vreme în zona de contact pentru a tăia mai eficient pelicula de apă.

Noua anvelopă prezintă de asemenea şi o nouă formă rotundă a cavităţii. Când o anvelopă rulează pe suprafeţe cu carosabil umed, apa are tendința să se acumuleze în faţa ei. O cavitate semnificativ rotunjită reduce acumularea de apă în faţa anvelopei pentru a reduce riscul de acvaplanare.

Cavitatea permite creşterea petei de contact a anvelopei în timpul frânării: odată cu creşterea petei de contact, mai multe margini ale anvelopei pot tăia apa.

Astfel sunt săpate şanţuri de apă în timp ce este menţinut contactul cu drumul în partea centrală a anvelopei.

O nouă optimizare a structurii anvelopei înseamnă că, prin formele mai eficiente ale componentelor sale, greutatea anvelopei EfficientGrip Compact este redusă cu până la 5% faţă de predecesoarea sa, anvelopa Goodyear DuraGrip.

Cantitatea mai mică de material folosit şi proprietăţile optimizate ale părţilor componente ale anvelopei duc la o mai mică generare de căldură şi astfel la un nivel mai scăzut al rezistenţei la rulare.

Un profil rigid al benzii de rulare reduce deformarea componentelor din cauciuc şi astfel generează un nivel mai scăzut al disipării energiei, în timp ce blocurile umerilor anvelopei cresc zona de contact în timpul frânării şi livrează o rigiditate laterală mai mare pentru o performanţă îmbunătăţită la virare.

Şi, în sfârşit, o distribuţie optimizată a presiunii permite o uzură mai regulată a anvelopei, ceea ce îi conferă o durată de viaţă mai mare în kilometri parcurşi.

“Anvelopa EfficientGrip Compact contribuie, prin beneficiile sale, pe un segment de piaţă important, cel al maşinilor mici, de oraş”, a spus Hugues Despres, Brand Director la Goodyear EMEA.

“În Europa, avem de a face cu o piaţă în creştere pentru maşinile mici şi astfel cu o creştere a nevoii de o gamă de anvelope care să răspundă acestei cereri. Anvelopa EfficientGrip Compact vine să răspundă acestei nevoi”.

Exit mobile version