Turatii

Ford România începe la Craiova producţia noului motor EcoBoost de 1,5 litri

Engines built at Ford Craiova plantFord Motor Company a marcat astăzi lansarea producției noului motor EcoBoost de 1,5 litri la uzina sa de talie mondială din Craiova, România, jucând astfel un rol major în ceea ce priveşte flexibilitatea producției Ford la nivel global.

Noul motor construit la Craiova este o apariţie esenţială din punct de vedere strategic pentru Ford, având în vedere eforturile companiei de a răspunde cererii mari la nivel mondial pentru motoarele sale EcoBoost în patru cilindri.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri este cel de-al doilea motor ce va fi construit la uzina de motoare din Craiova în care Ford a investit peste 230 de milioane de euro, după premiatul motor EcoBoost de 1 litru, ce a fost lansat în producţie cu un an în urmă. În total, Ford investeşte peste 800 de milioane de euro în producţia de motoare şi vehicule în România

Motorul de 1,5 litri beneficiază de tehnologia turbo caracteristică EcoBoost, injecţie directă şi supape cu distribuție variabilă şi a fost proiectat pentru a oferi consum şi mai redus, precum şi niveluri înalte de rafinament, silenţiozitate şi performanţă.

„Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important în ansamblul flexibilităţii sistemului global Ford de producţie a motoarelor.

Mă bucură foarte mult faptul că fabrica noastră va avea o contribuţie semnificativă în sprijinirea cererii mari la nivel global pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil şi emisii scăzute de CO2”, a declarat Jan Gijsen, Preşedintele Ford România.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri va fi mai întâi introdus pe piaţa chineză pe noul Ford Mondeo, ce şi-a facut deja apariţia la Salonul Auto de la Shanghai. Ulterior, noul motor de 1.5 l EcoBoost va echipa modelul Fusion în America de Nord în cursul acestui an, respectiv noul Mondeo în Europa.

Uzina de Motoare de la Craiova are în prezent aproximativ 1000 de angajaţi care lucrează în două şi trei schimburi pentru a face faţă cererii de motoare Ford EcoBoost de pe piaţă.

„Lansarea producţiei noului motor EcoBoost de 1,5 litri reprezintă un punct de reper pentru echipa noastră de aici, de la Craiova.

Sunt foarte mândru că, datorită acestui nou motor, produsele noastre vor fi de acum încolo utilizate nu numai în Europa, ci în întreaga lume”, a declarat Ian Pearson, Şeful Secţiei de Producţie Motoare de la uzina din Craiova.

Noul motor EcoBoost de 1,5 litri cu bloc-motor din aluminiu şi două axe cu came va prezenta unele dintre caracteristicile inovatoare lansate odată cu premiatul motor EcoBoost de 1 litru, inclusiv o galerie de admisie integrată în chiulasă.

Noul motor este preconizat a oferi aceleaşi performanțe în materie de putere şi cuplu ca şi actualul motor Ford EcoBoost de 1,6 litri, în acelaşi timp asigurând un consum şi emisii de CO2 mai mici.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri este primul motor Ford care încorporează un ambreiaj controlat de calculator pe pompa de apă acţionată de curea, ceea ce îmbunătăţeşte şi mai mult eficienţa, reducând timpul de încălzire.

A fost adăugat şi un radiator cu răcire pe apă pentru o alimentare mai eficientă a motorului cu aer.

În cadrul evenimentului de astăzi, Ford România anunţă totodată şi efectuarea unei donaţii către Universitatea din Craiova, Facultatea de Mecanică. Aceasta constă în două automobile Ford B-MAX şi două motoare EcoBoost de 1 litru, de care vor beneficia studenţii în cadrul cursurilor practice.

Dan Claudiu Dănișor, rectorul Universităţii din Craiova a declarat: „Dorim să mulţumim Ford România pentru interesul manifestat de companie în educarea tinerelor generaţii de specialişti în industria auto.

Construim un parteneriat solid cu Ford şi împreună vom putea să creăm un mediu motivaţional pentru studenţii noştri şi să îi pregătim pentru viitoare oportunităţi de angajare”.

„Ford este mai mult decât un investitor în România și în Dolj. Ford este, de asemenea, un partener şi un membru responsabil al comunităţii orașului Craiova şi suntem foarte onoraţi să facem această donaţie.

Vrem să asigurăm Universitatea locală de angajamentul nostru ferm de a sprijini educaţia şi de a contribui la viitorul specialiştilor români”, a declarat Jan Gijsen, Preşedintele Ford România.

Exit mobile version