Site icon Turatii

Porsche Macan – lansat în România înaintea majorităţii pieţelor europene

Porsche MacanCentrul Porsche Bucureşti, situat în cel mai mare complex auto din sud-estul Europei – Porsche Pipera – a găzduit lansarea unuia dintre cele mai anticipate SUV-uri din lume – Porsche Macan.

Modelul, care a fost lansat oficial la salonul auto de la Los Angeles în noiembrie anul trecut, a fost prezentat clienţilor din România înaintea majorităţii celorlalte pieţe – în cadrul unui eveniment de gală.

Macan este primul Porsche care pătrunde în segmentul SUV-urilor compacte, hotărât să stabilească noi standarde în ceea ce priveşte dinamica şi plăcerea de a conduce – atât pe asfalt, cât şi pe teren accidentat.

ADN-ul sportiv al modelului Macan, asemeni tuturor maşinilor sport Porsche, este recunoscut imediat în forma exterioară. Mai multe dintre elementele de design ale lui Macan au fost optimizate şi preluate de la modelele sportive Porsche, fiind clar încă de la prima privire că Porsche Macan – al cărui slogan este „Life Intensified” – este prima sportivă din segmentul SUV-urilor compacte.

„Pentru marca Porsche, modelul Macan reprezintă un nou standard de excelenţă bazat pe mai mult de 50 de ani de tradiţie şi măiestrie în industria auto”, a declarat Peter Copetti, Director General Porsche Inter Auto România în cadrul evenimentului de lansare.

„Aceasta este compania care creează maşini la care visează majoritatea oamenilor, care cuceresc inimile pasionaţilor de automobilism din întreaga lume. Faptul că Macan – cu siguranţă o viitoare maşină de vis – este lansat în România înaintea altor pieţe mai mari, ne bucură şi ne reconfirmă poziţia pe harta mondială Porsche”, a încheiat Copetti.

Numele acestui model – Macan – înseamnă „tigru” în limba indoneziană, ceea ce adaugă un plus de fascinaţie. Porsche Macan – puternic şi pregătit de atac în orice moment, dar agil şi tenace în orice condiţii de drum – se ridică la nivelul numelui dat de producător.

Odată cu lansarea Macan, Porsche oferă acum tracţiune sportivă integrală pentru o gamă fără precedent. Specificaţiile tehnice demonstrează faptul că Porsche Macan a fost creat având ca reper principal agilitatea.

Motorizările, sistemele de transmisie şi cutia de viteze cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj (PDK) oferă dinamism şi eficienţă vehiculului deopotrivă pe asfalt şi pe teren accidentat, pentru o experienţă de condus autentică Porsche. Scaunele şoferului şi pasagerilor oferă o poziţie joasă, tipică maşinilor sport.

Macan este produs la fabrica din Leipzig, în care compania a investit 500 de milioane de euro.

Pentru acest model a fost instalată o întreagă linie de producţie, de unde vor ieşi aproximativ 50.000 de vehicule pe an – toate fabricate cu cea mai mare precizie şi cel mai înalt nivel de calitate – exact aşa cum e de aşteptat de la un model Porsche.

Modelul este disponibil din 1 aprilie în showroom-ul Porsche din bulevardul Pipera nr. 1/x în trei versiuni: Macan S, Macan Turbo şi Macan S Diesel.

Preţurile modelelor sunt de 64.593 EUR pentru Porsche Macan S, 64.593 EUR pentru Porsche Macan S Diesel şi 87.927 EUR pentru Porsche Macan Turbo. Preţurile includ TVA.

Exit mobile version