Site icon Turatii

CITROËN C4 CACTUS

Citroen C4 Cactus Lumea este într-o permanentă schimbare, la fel şi aşteptările consumatorilor. Dar domeniul auto? CITROËN răspunde nevoilor zilelor noastre oferind o veritabilă alternativă berlinelor compacte: CITROËN C4 CACTUS.

În segmentul C, extrem de concurenţial şi cu principii fixe, CITROËN C4 CACTUS se distinge prin design-ul unic, îmbinând perfect stilul cu funcţionalitatea. O alchimie inedită ce reuşeşte să se ridice peste aşteptările clienţilor.

CITROËN C4 CACTUS creează premizele unei noi perspective auto: un plus de design, un plus confort şi tehnologie utilă: totul la un preţ rezonabil!

Pentru a răspunde unei asemenea provocări, CITROËN abordează o strategie inedită:

Valorizează ceea ce contează cu adevărat pentru clienţi. Adoptă inovaţii tehnologice şi principii solide în materie de design, confort, manevrabilitate şi cheltuieli de întreţinere:

– Airbump® o inovaţie CITROËN utilă, estetică şi personalizabilă, ce conferă un plus de design prin aspectul său grafic, dar care şi protejează caroseria;

– interfaţă 100 % digitală şi 100 % intuitivă pentru a oferi un post de condus degajat şi conectat, regrupând toate comenzile pe ecranul tactil de 7” prevăzut standard ca dotare;

– scaune frontale generoase concepute în stil sofa;

– airbag-ul pasager integrat în pavilion (tehnologie Airbag In Roof), o exclusivitate mondiala, oferă pasagerului din faţă mai mult spatiu şi un volum de depozitare optimizat;

– pavilionul panoramic vitrat cu protecţie termică ridicată inundă habitaclul în lumină, eliminând efectele căldurii.

Reduce costurile de utilizare eliminând surplusul. Platforma optimizată este asociată motorizărilor eficiente de ultimă generaţie: 200 kg mai putin comparativ cu un CITROËN C4. Senzaţii la volan inedite cu un consum de carburant redus (doar 82 g de CO2/km adică 3,1 l/100 km la versiunea diesel şi mai putin de 100 g de CO2/km la versiunea pe benzină).

Un plus de Design

Aspectul optimizat este rezultatul alchimiei dintre design şi utilitate, volume pertinente şi eficacitate în cele mai mici detalii.

Design-ul unic al CITROËN C4 CACTUS este foarte uşor de identificat şi de reţinut, reflectând imaginea vehiculelor reprezentative epocii.

CITROËN C4 CACTUS se distinge prin:
– suprafeţe rafinate şi fine,
– volume fluide care înlătură orice urmă de agresivitate,
– custode şi pavilion cu linii fluide,
– semnătură luminoasă tehnologică cu faruri de tip LED și proiectoare integrate în Airbump®,
– elemente grafice care valorizează funcţiile (protecţie oferită de Airbump® şi pasaje roţi; bare longitudinale plafon pentru transportul obiectelor; luminozitate excepţională graţie pavilionului panoramic vitrat cu protecţie termică ridicată).

Airbump®: o exclusivitate CITROËN

Este expresia pură a design-ului: îmbină perfect aspectul cu funcţionalitatea. Prevăzute pe laterale şi la nivelul barelor de protecţie, panourile Airbump® structurează grafic stilul rafinat şi fluid al CITROËN C4 CACTUS.

Gama de 4 culori disponibile (Black, Grey, Dune și Chocolate) vă oferă multiple posibilităţi de personalizare prin asocierea cu cele 10 nuanţe de caroserie şi 3 decoruri interioare (Ambiance Stone Grey, Pack Habana Inside şi Pack Purple Inside).

Dar ceea ce contează cel mai mult este protecţia împotriva agresiunilor zilnice. Învelișul fin din TPU (Poliuretan Termoplastic) protejează capsulele vidate pentru a amortiza şocurile. Protecţiile Airbump® nu necesită întreţinere specială contribuind direct la reducerea costurilor de întreţinere şi reparaţie.

Deplasările urbane nu au fost nicicând mai confortabile graţie acestei inovaţii care îmbină esteticul cu funcţionalitatea.

CITROËN C4 CACTUS, reprezintă alchimia perfectă dintre design, habitabilitate şi confort la volan:

– ampatament de 2,60 m (echivalent cu cel al CITROËN C4) pentru o habitabilitate optimizată,

– dimensiunile unei berline compacte (lungime: 4,16 m; lătime: 1,73 m),

– înălţime redusă de doar 1,48 m pentru un plus de aerodinamicitate,

– console reduse care poziţionează roţile pe cele patru colturi.

Un plus de Confort

Primul demers pentru a beneficia de un confort sporit: degajarea spaţiului pentru şofer şi pasageri.

Planşa de bord coborâtă, cu linii orizontale, oferă mai mult spaţiu pasagerului frontal dar şi un spaţiu de depozitare generos şi extrem de accesibil. Acest rezultat a fost obţinut prin adoptarea unei interfeţe 100% digitale şi prin optimizarea arhitecturii postului de condus.

– integrarea airbag-ului pasager în pavilion (technologia Airbag In Roof), dispus pe lungimea parbrizului (integrat, în mod obişnuit, în planşa de bord);

– înlocuirea butoanelor de comandă cu un ecran tactil de 7” care regrupează toate funcţiile
(climatizare, media, navigaţie, setări, telefon, servicii conectare şi sisteme de asistenţă la condus);

– înlocuirea computerului de bord tradiţional cu un ecran digital;

– la versiunile echipate cu cutie de viteze pilotată ETG, maneta de viteză tradiţională a fost înlocuită cu un sistem «Easy Push». Acest sistem simplificat este alcătuit din taste de selectare «D, N, R» situate în partea inferioară a planșei de bord precum şi din padele volan, care permit schimbarea treptelor de viteză manual.

Scaunele confortabile din faţă beneficiază la rândul lor de noua abordare arhitecturală. Acestea sunt concepute în stilul ”sofa”, pentru a oferi un plus de confort şi o ambianţă mai intimă.

În partea din spate, pasagerii beneficiază de un spaţiu pentru genunchi similar celui oferit de CITROËN C4. Cu un ampatament echivalent, CITROËN C4 CACTUS reuşeşte să ofere maximum de habitabilitate fără niciun compromis în materie de compactitate (doar 4,16 m lungime pentru un plus de confort şi manevrabilitate excepţională în oraş).

Portbagajul oferă un volum generos de 358 litri.

În al doilea rând senzaţia de confort este sporită de ambianţa relaxantă şi elegantă. Design-ul interior, rafinat evidenţiază habitaclul. Notele rafinate ale C4 Cactus avocă universul călătoriei şi al bagajelor.

Un plus de Tehnologie utilă

Uşor de utilizat şi accesibile tuturor, tehnologiile integrate la bordul CITROËN C4 CACTUS sunt axate pe ceea ce este cu adevărat folositor utilizatorilor auto: o interfaţă 100 % digitală, 100 % tactilă, 100 % intuitivă

Prevăzut ca dotare standard cu un ecran tactil de 7”, asociat celor 7 taste digitale, acesta permite accesul la toate funcţiile unei maşini moderne (în funcţie de versiune):

– climatizare automată,

– media (inclusiv radio digital, funcţia de «streaming» audio, conectarea dispozitivelor electronice, stocarea fişierelor muzicale şi vizualizarea propriilor fotografii),

– sistem de navigaţie (vizualizare panoramică a hărtii, afişarea limitei de viteză, furnizarea condiţiilor de trafic şi posibilitatea de a alege traseul cel mai economic),

– sisteme de asistenţă la condus (afişajul camerei video pentru marşarier, Park Assist, limitatorul- regulatorul de viteză programabil),

– telefon (funcţia mâini libere prin conexiunea Bluetooth, accesul la lista de melodii, afişarea fotografiilor de profil şi gestionarea apelurilor duble),

– setarea parametrilor (inclusiv o alertă de bord interactivă).

Toate comenzile sunt regrupate pe un singur ecran pentru a fi în permanenţă accesibile.

Sisteme de asistenţă la condus 100 % utile

Pentru un post de condus relaxat, CITROËN C4 CACTUS integrează numeroase sisteme de asistenţă la condus, deosebit de utile:

– pentru a parca cu uşurinţă, sistemul Park Assist ajută conducătorul auto să găsească un loc de parcare şi efectuează automat manevrele necesare în momentul identificării spaţiului de parcare. Conducătorul auto nu trebuie decât să gestioneze pedala de frână şi acceleraţie;

– manevrele de parcare sunt foarte uşor de executat cu ajutorul camerei video pentru marşarier care afişează imaginile pe ecranul tactil;

– sistemul de asistenţă la pornirea din rampă (Hill Assist) menţine automat vehiculul stabil timp de 2 secunde. Sistemul asigură un redemaraj uşor pe o rampă cu înclinaţie mai mare de 3%, împiedicând deplasarea vehiculului în spate atunci când ridicaţi piciorul de pe pedala de frână;

– iluminarea statică de intersectare oferă un fascicul luminos suplimentar în interiorul curbelor, crescând astfel vizibilitatea şi siguranţa în viraje şi la intersecţii;

– serviciul CITROËN eTouch include un sistem de apelare de urgenţă şi asistenţă localizată (în funcţie de ţară), două servicii gratuite disponibile 24 h/24, 7 zile/7 cu ajutorul unei cartele SIM integrate, care, în cazul unui accident sau incident garantează localizarea precisă şi intervenţia rapidă.

Inovaţii tehnologice pentru un plus de confort

Confortul la bord este sporit de pavilionul panoramic vitrat amplu cu tratament termic de înaltă calitate (cel mai bun de pe piaţă) care filtrează lumina şi izolează căldura. Acesta oferă protecţie împotriva razelor UV, integrând caracteristici similare ochelarilor de soare de categorie 4.

Performanţele în materie de protecţie solară, termică și acustică au permis renunţarea la trapa de protecţie pentru a reduce greutatea cu 6 kg şi a repartiza masa (coborârea centrului de greutate pentru o ţinută de drum optimizată).

Cu un buget controlat

Beneficiaţi de mai mult decât aveţi cu adevărat nevoie la un preţ accesibil. În vederea atingerii acestui obiectiv, CITROËN a abordat o strategie pragmatică.

Bugetul unui automobil include atât costul de achiziţie cât şi costul de utilizare (consum de carburant, cheltuieli de întreţinere) CITROËN a încercat aşadar să ofere soluţii care să răspundă într-un mod pertinent la fiecare din aceste aspecte.

Reducerea consumului de carburant

Eficienţa şi eliminarea surplusului reprezintă elementele cheie în reducerea consumului, fără să fiţi nevoiţi să apelaţi la metode costisitoare. Reducerea greutăţii permite integrarea motorizărilor de ultimă generaţie cu cilindree redusă. Rezultatul: un consum redus fără niciun compromis în materie de confort la volan.

În total, este vorba de eliminarea a 200 kg, comparativ cu versiunea CITROËN C4 (adică o greutate de 965 kg), rezultatul principiilor enunţate:

– o platformă compactă şi uşoară;

– motoare de ultimă generaţie cu cilindree redusă, conforme normei Euro6 (motorizare pe benzină PureTech şi diesel BlueHDi prevăzute cu sistem Stop & Start);

Greutatea optimizată a făcut posibilă o versiune pe benzină cu mai putin de 100 g de CO2/km şi o versiune diesel de doar 82 g de CO2/km, ceea ce reprezintă un consum redus de 3,1 l/100 km.

Costuri de utilizare reduse

Pe lângă consumul de carburant, costul total de utilizare al CITROËN C4 CACTUS a fost redus cu aproape 20 %, comparativ cu modelele de referinţă de pe segmentul berlinelor compacte.

De fapt, optimizarea greutăţii a făcut posibilă reducerea semnificativă a consumului de piese de uzură. În plus, graţie protecţiilor Airbump®, cheltuielile de reparaţie au fost reduse considerabil.

Activităţile de import si distribuţie ale produselor marca Citroën au fost preluate din februarie 2013 de către Trust Motors care, prin cumularea mărcilor Peugeot şi Citroën, a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa auto din România.

Reţeaua de distribuţie formată din 23 concesiuni autorizate Citroën acoperă întreg teritoriul României, punând la dispoziţia clienţilor cele mai noi şi competitive produse, tehnologii şi servicii ale mărcii Citroën.

Noul Citroen C4 Cactus este comercializat în România cu preţuri incepând de la 10.480 Euro + TVA până la 14.700 Euro + TVA şi 5 ani garanţie/100.000 km.

Exit mobile version