Site icon Turatii

Toyota Auris 1.2l D-4T Luna

Toyota Auris 1.2l D-4T Luna

Incredere castigata cu fiecare kilometru. Asta scrie pe noile modele Toyota Auris, cel putin asa am vazut pe cele doua Auris incercate de mine. O sa radeti, dar chiar asta iti imprima masina, iti da incredere, cu fiecare kilometru.

Sigur, stiu ca nu va intereseaza sentimentalismele mele, probabil ati dat deja “Play” primului film. Si inteleg de ce, pentru ca sunt filmele in care prezint primul motor turbo, de cilindree mica, produs de Toyota.

Adica 1.2l D-4T, ca sa fim mai exacti, desi prin listele de preturi si brosuri o sa il gasiti ca 1.2l T sau 1.2 Turbo. Nu e rau, in toate ipostazele, e acelasi motor.

Adica 1.2, 4 cilindri in linie, ciclu Otto plus Atkinson, intercooler si turbo racite cu lichid, greutate mica, nu e asa ca v-am trezit interesul?

Da, o sa ziceti, dar are doar 116 CP, mult mai putin decat concurenta. Asa, si? Tot face 0-100 in 10,1 s si bate 200 km/h. Pentru ca masina e aerodinamica…

Si pe la 150 km/h are doar 3000 rpm, in treapta a 6-a, adica liniste si consum decent.

Poate am uitat sa mentionez de la inceput, ca nu e nou doar motorul, si masina are un foarte substantial facelift: de la sasiu, insonorizare, echipari, dotari, display-uri, jante, lumini LED, pana la ergonomia interiorului…

Asa ca, vizionare placuta!

Exit mobile version