Site icon Turatii

Lansare Clio R.S. 220 EDC Trophy

Renault Clio RS Trophy Experience 2015

Renault a organizat un eveniment inedit de lansare a modelului sport Clio R.S. 220 EDC Trophy, pe circuitul scolii de pilotaj ATA (Academia Titi Aur). Am fost si eu prezent, si surprizele au fost mari…

Pe langa contactul propriu zis cu modelele Trophy, am avut ocazia sa conduc cateva ture de circuit o masina de curse, in stare pura, nu ceva demonstrativ, ci chiar un Clio de circuit, atat de salbatic incat cam toti cei prezenti nu au reusit sa plece de pe loc cu el fara sa ii opreasca motorul macar o data.

Dar l-am pus in miscare si chiar am mers, tare, sau asa mi s-a parut mie. Mai apoi am fost pus pasager, pe scaunul din dreapta, iar la volan Alex Filip, pilot de curse, specialist pe Clio. Moment in care lucrurile s-au precipitat si diferentele au devenit evidente. Unde noua ni se parea ca mergem tare, pilotul de curse abia incepea sa se incalzeasca.

Per total, a fost 0 experienta foarte placuta, probabil ca va urma si un test complet cu 220 EDC Trophy, ramane sa vedem cum programam asta cu cei de la Renault.

Mai multe detalii despre model, pe www.renault.ro. Ca idee, noul 220 EDC Trophy are 220 CP la 6050 rpm si un cuplu de 280 Nm, accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6.6 secunde si atinge 235 km/h, consumul mediu declarat fiind, atentie, de 5.9l la suta de km. Totul la un pret de plecare de 23 950 euro (TVA inclus).

Renault Clio RS Trophy Experience 2015
Exit mobile version