Philips: solutii inovatoare pentru iluminatul auto

Philips Lumileds

Philips a prezentat ultimele soluții pentru iluminatul auto la Automechanika și Autonet Mobility Show.

Becuri cu LED pentru orice model de mașină, indiferent de anul de fabricație? Da, acum este posibil și aceasta nu a fost singura noutate prezentată de Philips la Salonul Automechanika de la Frankfurt și apoi la Autonet Mobility Show de la București.

Philips a dezvoltat becuri cu led ca înlocuitor pentru versiunile H4 și H7, iar noile produse sunt folosite deja cu succes în Japonia, China sau Rusia. Noua tehnologie poate înlocui cu succes vechile becuri cu halogen, cu mici ajustări în funcție de marcă.

Pentru moment, legislația din Uniunea Europeană nu permite o astfel de modificare, dar Philips oferă soluția tehnică ideală care respectă în același timp și toate normele de siguranță rutieră și este doar o chestiune de timp până când aceste becuri vor putea fi omologate și în Uniunea Europeană.

„Philips a venit cu o soluție eficientă de înlocuire a becurilor H4 sau H7 cu halogen cu unele moderne, cu tehnologie LED. Soluțiile au fost testate și sunt folosite deja într-o serie de țări care permit acest lucru.

Cu siguranță se va modifica legislația și în Uniunea Europeană, iar Philips va continua să dezvolte produse eficiente și care să ducă la creșterea siguranței rutiere pe drumurile publice”, a spus Dragoș Ciocârlan, Business Development Manager pentru România, Bulgaria și Ungaria la Lumileds.

Philips a prezentat și noua gamă de becuri Racing Vision H4 și H7, care asigură o vizibilitate mai mare cu 150%. Inspirate din lumea sporturilor cu motor, becurile Racing Vision au fost dezvoltate în concordanță cu legislația actuală și oferă o vizibilitate sporită pe timp de noapte.

„Parteneriatele dezvoltate de Philips în lumea sporturilor cu motor, așa cum este și cel cu Cupa Suzuki din România, ne ajută să dezvoltăm tehnologiile într-un ritm mult mai rapid și să oferim șoferilor, pasagerilor, dar și celorlați participanți la trafic un plus de confort și siguranță”, a continuat Dragoș Ciocârlan, Business Development Manager pentru România, Bulgaria și Ungaria la Lumileds.

Philips a lansat și noua generație de faruri cu xenon, becurile X-tremeVision și WhiteVision, oferind o vizibilitate mai bună cu până la 150%.

„Siguranța pe drumurile publice este extrem de importantă pentru Philips, iar o vizibilitate mai bună duce la prevenirea accidentelor rutiere. Având o vizibilitate mai bună, șoferul poate recunoaște mai repede eventualele pericole și poate reacționa în concordanță.

În aceste condiții două secunde în plus pot face diferența. La fel ca frânele, centurile de siguranță, airbag-urile sau pneurile, farurile sunt o componentă importantă a siguranței pe drumurile publice”, a mai adăugat Dragoș Ciocârlan, Business Development Manager pentru România, Bulgaria și Ungaria la Lumileds.

Tot la Salonul Automechanika din Frankfurt, Philips a expus și noile game de lămpi de lucru MLDS CRI și PJH20, dezvoltate special pentru vopsitoriile auto, fiind perfecte pentru verificările rapide de culoare și stabilirea nuanțelor exacte ale vehiculelor care urmează să intre la vopsit.

Toate noutățile Philips de la Salonul Automechanika din Frankfurt și apoi de la Autonet Mobility Show București sunt deja disponibile și pe piața din România la distribuitorii autorizați.

16 Responses

 1. Lako Ladislav says:

  Pacat ca la cei de la Philips intre teorie si practica este o mare dierenta. In urma cu cca 10 ani mai gaseam in comert becuri de far Philips H4 sau H7 pe care exista inscriptia “Made in Germany”. Erau becuri deosebit de bune, probabil cele mai bune. Dupa care au aparut cele fabricate in Polonia, care desi nu s-au mai ridicat la acelasi nivel, erau totusi in top. Dupa care au mutat fabricarea lor in China si au devenit chinezarii. Asftfel ca toate filozofiile pe care ni le prezinta sunt degeaba. Acel +150% probabil ca e raportat la becul de frigider. Mai am inca bec din gama Philips Premium, +30%,.fabricat in Germania, care este mai performant decat acel Extreme Vision +130% provenit din China. In schimb la reclama si la pretul exagerat sunt campioni. Pacat, erau un brand de incredere

 2. Iurie says:

  Se gasesc in comert ? ca eu nu vad nicaieri :(((

 3. Silvian says:

  Ledurile celor de la Philips necesita omologare ptr Romania ? Mai exact, ptr PHILIPS LUMILEDS ?

 4. manivela says:

  Philips X treme Ultinon LedCar H4 sau H7

 5. mdaniel says:

  Cum le spune la becurile H4 cu led lansate?

 6. Robert says:

  Sper sa ma insel, dar cred ca inlocuirea H4 si H7 cu becuri led pe masinile vechi va conduce la aceeasi situatie ca in cazul becurilor xenon montate pe farurile fara lupa, toata lumea orbeste pe toata lumea. Fara solutii inteligente pentru directionarea fasciculului luminos in functie de situatie, parerea mea e ca fac mai mult rau decat bine.

  • turatiimaster says:

   Nu e chiar asa cum spui, e acelasi lucru ca si pana acum cu becurile normale cu mai multa lumina, doar ca acum ai LED, adica eficienta energetica in primul rand, ele fiind Philips se conformeaza unor reglementari si teste. Vei avea consum de curent mai mic si o eficienta superioara in iluminare, lucru care era si pana acum daca iti luai becuri cu +30% sau +50%, ele sunt legale, deci puse in orice far lumineaza mai mult dar fara sa orbeasca (asta tine de reglajul luminilor).

   • Robert says:

    Ceea ce spun este ca +30%, +50% inseamna ca si ochii celor din fata tot cu 30% sau 50% mai multa lumina percep, chiar daca sunt omologate respectivele becuri. Daca un nene vine noaptea de la tara cu porcul in portbagaj si uita sa regleze farurile in functie de incarcatura, ochii celui din fata vor incasa un 50% bonus de stres… Sunt de parere ca fara a veni si cu tehnologia farurilor adaptive, aceste solutii “+x% mai luminos” sunt periculoase.

    • turatiimaster says:

     Eu sunt de acord cu ce spui, dar cum toata lumea isi pune instalatii xenon aftermarket sau becuri LED made in China, neomologate si vai de mama lor, cred ca pasul facut de Philips este unul de normalitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.