Se caută Mecanicul Anului în România!


v

AD Autototal a dat startul celui mai tare concurs în rândul mecanicilor din întreaga Românie: Mecanicul Anului. Îți plac provocările? Știi că ești cel mai bun dintre cei mai buni? Arată că meseria îți e într-adevăr brățară de aur și că poți face minuni din pasiunea ta pentru motoare.

Marele trofeu: un automobil Citroen C1, și multe alte premii în bani. Înscrierile sunt deschise online, pe www.mecaniculanului.ro, pâna pe data de 23 noiembrie.

Din 2010, an de an, cei mai buni mecanici din România au trecut prin probe grele, și-au testat pregătirea, flerul și iscusința atât teoretic, cât și practic. Mizele sunt mari, deci și ștacheta competiției se ridică din ce în ce mai tare.

Anul acesta, la ediția cu numărul șase, concursul este structurat pe două categorii: diagnoză și mecanică auto. Primul pas este un test online pe site-ul oficial, www.mecaniculanului.ro. Primii 50 clasați la ambele categorii se vor califica pentru etapa a doua, care va avea loc la București, pe 10 decembrie, la Willbrook Platinum Center.

La diagnoză, pacursul spre trofeu trece și printr-o întrecere spectaculoasă sub lumina reflectoarelor, de tipul Știi și Câștigi (proba pupitrelor), unde rapiditatea contează la fel de mult precum cunoștințele tehnice.

Primii doi clasați se duelează în final la proba practică, pariul suprem: două autovehicule identice pe scenă, cu aceeași defecțiune, pe care cei doi finaliști vor trebui s-o identifice și repare într-un timp record de 30 de minute.

Este o cursă contra cronometru și contra propriilor limite. Cel care reușește să pornească primul motorul câștigă titlul de Mecanicul Anului și marele premiu. 


În cei cinci ani de când se organizează, pentru podiumul aceste tradiționale competiții s-au bătut peste 4 500 de mecanici, vulcanizatori și diagnosticieni din toată țara.

Cel mai vârstnic concurent înregistrat până acum a avut 58 de ani. Participarea este deschisă însă oricarei persoane cu vârstă de peste 18 ani, un drum deschis către afirmare și celor pur și simplu pasionați de mecanică.

Află mai multe detalii pe site-ul competiției, www.mecaniculanului.ro. Partener media: Sport Total FM. Concursul este sustinut de Mann Filter si Robert Bosch în calitate de sponsori principali, cu suportul Textar, febi, Castrol, Texa și Elring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.