Site icon Turatii

Asistentul de cumpărare a mașinilor bazat pe tehnologia blockchain, luptă împotriva înșelătoriilor vânzătorilor

carVertical

Tehnologia Blockchain ajută în cele din urmă la rezolvarea problemelor reale ale consumatorilor, care provoacă anual pierderi de miliarde de euro. Cumpărătorii de autoturisme second-hand se pot simți mult mai încrezători în viitoarea afacere cunoscând istoria completă a vehiculului, inclusiv kilometrajul autentic sau o listă de accidente.

Țară după țară, compania de date carVertical lansează primul serviciu de raportare a istoricului mașinilor din lume care, prin definiție, ar trebui sa fie cel mai de încredere din industrie. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți un VIN pe site-ul carVertical și să cumpărați un raport istoric de mașini la scară largă.

“Forbes” estimează că fraudarea kilometrajului îi înșală pe consumatorii americani de 1 miliard de dolari în fiecare an prin exagerarea valorii mașinilor uzate. Până la 9,6 miliarde de euro se crede că se pierd anual în Europa din același motiv. Alte continente nu ar trebui să fie excepția statisticilor.

Cu toate acestea, odometrul este doar o piesă a întregii imagini. Vânzătorii se străduiesc adesea să ascundă diverse probleme, daune sau accidente pe care vehiculul le-a avut. Puteți chiar să cumpărați o mașină furată dacă nu verificați istoricul înainte de a cumpăra. Putem presupune că fraudele i-au costat sute de miliarde pe clienții cinstiți de mașini din întreaga lume.

Este o problemă veche, cu care fiecare șofer din întreaga lume s-ar putea să se confrunte. Dar lumea nu a avut soluția eficientă până în 2018, când CarVertical și-a lansat serviciul, un raport de istorie a mașinilor online bazat pe registrul istoric verificat în blockchain.

În momentul de față, rapoartele carVertical sunt deja vândute în opt țări europene: Estonia, Franța, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Ucraina. Echipa intenționează să intre în mai multe țări în acest an.

Un raport care sugerează chiar și prețurile optime

Cumpărătorii raportului carVertical obțin un raport online unic, detaliat, care să includă nu numai istoricul kilometrajului autentic, ci și detaliile tehnice, în cazul în care a avut un accident sau a fost furat. Dacă există astfel de informații, aceștia vor putea vizualiza galeria foto a vehiculului în diferite perioade de exploatare. Raportul avertizează chiar și despre viitoarele lucrări de întreținere, astfel încât un cumpărător să poată estima cheltuielile atunci când se gândește la costul real al cumpărării unei anumite mașini.

Potrivit statisticilor curente, 11% dintre vehiculele verificate au avut o fraudă de odometru, iar peste 39% raportează înregistrări de daune.

Apropo, raportul vă oferă și un kilometraj mediu al modelelor de aceeași vârstă. Deci, chiar dacă kilometrajul mașinii nu a fost modificat, funcția dezvăluie dacă ați putea găsi o mașină care a mers pe distanțe mai scurte.

Vânzătorii necinstiți încearcă adesea să ascundă accidentele auto sau alte daune. Dar carVertical detectează, de asemenea, aceste cazuri. Dacă daunele sunt văzute, raportul dă, de obicei, costul evaluat prin asigurare. O înregistrare medie a daunelor este de aproximativ 3.000 de euro, însă unele dintre ele depășesc 30.000 de euro.

În plus, există întotdeauna o șansă ca mașina ta aleasă să fi fost furată. Numai în Uniunea Europeană, ofițerii de poliție înregistrează 650 000 de furturi în fiecare an. Deci, este mai mult decât util să verificați înainte de a cumpăra.

Raportul carVertical vă ajută nu numai să evitați fraudele, ci vă permite să evaluați starea oricărei mașini. Să luăm de exemplu programul de întreținere menționat deja. Puteți să il comparați cu jurnalul de întreținere furnizat de vânzător și să decideți dacă mașina a fost întreținută corect. De asemenea, carVertical evidențiază bug-uri comune, astfel încât cumpărătorul să poată afla ce posibile dureri de cap are de gând să cumpere.

Un raport oferă chiar și un preț optim de piață pentru mașină. Astfel, cumpărătorul poate obține o impresie dacă există posibilitatea de a negocia. Vânzătorul poate stabili cu ușurință un preț competitiv.

Sunt lansate mai multe produse revoluționare

Compania colectează cât mai multe informații despre istoria vehiculului din diferite surse globale, inclusiv registrele naționale și private, asigurări, licitații auto, distribuitori auto, baze de date ale poliției, mașini conectate etc. Blockchain verifică toate datele dacă nu au fost schimbate, falsificate sau manipulate.

“Vrem să creăm lumea în care orice persoană sau companie care verifică datele mașinii prin intermediul carVertical să se poate simți 100% sigură că nimeni nu și-a manipulat kilometrajul, că toate accidentele asigurate sunt înregistrate și că datele despre vehicul sunt cât mai extinse posibil”, a declarat Rokas Medonis , co-fondator și CEO al CarVertical.

Încrederea în cuvintele domnului Medonis provin din analiza aprofundată a pieței și din noile tehnologii, în special blockchain, care nu au fost folosite de către actorii tradiționali ai industriei auto.

Blockchain-ul este o tehnologie care permite descentralizarea stocării informațiilor, eliminând riscurile de manipulare sau fraudă.

Cât de important este faptul că firma carVertical construiește o bază de date globală descentralizată, ceea ce înseamnă că o singură bază de date va acoperi întreg ciclul de viață al unui anumit vehicul, chiar dacă a fost exportat în străinătate. Acest lucru minimizează, de asemenea, așa-numita “pierdere de date între țări”, oferind o mai mare transparență pieței.

Cu toate acestea, produsele digitale nu sunt niciodată terminate, subliniază liderul carVertical. Este întotdeauna un proces în evoluție. Astfel, echipa păstrează încă produsul de completare si ajustare a rapoartelor și face chiar mai mult.

Și, bineînțeles, carVertical continuă să dezvolte și alte produse: API pentru clienți corporativi mari, soluții de etichete albe pentru istoria automobilelor și întreprinderi de rapoarte și platforme de mașini conectate, care permit obținerea datelor direct de pe vehicule.

Inovația cheie a industriei va fi portofelul carVertical, un asistent virtual al proprietarului unui automobil, care ar trebui să înceapă o nouă eră a modului în care un proprietar tratează o mașină. Un portofel va colecta și procesa datele mașinii, ceea ce îl va face nu numai util, ci și profitabil pentru proprietar. O platformă va ajuta la gestionarea tuturor aspectelor proprietarului de la datele inspecțiilor tehnice, asigurarea, vizitele la serviciile auto, monitorizarea “sănătății” vehiculului până la caracteristici și mai avansate.

Printre alte posibilități, utilizatorii vor putea să transfere mașina la un alt șofer, să împărtășească datele despre mașină pentru bani cu părțile interesate sau să aleagă metoda de asigurare cu plată prin plată.

Exit mobile version