Site icon Turatii

Cumpărați informat o mașină de ocazie: cereți online un raport VIN cu istoricul ei complet

Piața românească a mașinilor de ocazie este deosebit de bogată în oferte, iar șoferii care doresc să cumpere un autovehicul au cu siguranță de unde alege. Totuși, între atâtea oferte tentante, cum am putea să cumpăram o mașină la mâna a doua care să reprezinte cu adevărat o investiție bună?

Ar trebui să ne asigurăm că informațiile pe care le pune pe masă vânzătorul sunt cu adevărat corecte. Pornim de la premisa că oamenii sunt cinstiți și corecți, însă știm că între aceștia se strecoară uneori și vânzători care nu sunt cinstiți și falsifică o serie de informații cum ar fi kilometrajul real al mașinii, daunele suferite, istoricul proprietarilor ș.a.m.d.

Nu vrem să fim țepuiți de astfel de negustori și din fericire avem un as în mânecă prin care îi putem demasca. Acesta este raportul VIN al istoricului mașinii pe care dorim să o cumpărăm, raport generat simplu, ușor, online pe baza seriei de șasiu a vehiculului. Este atât de ușor să verificăm trecutul unui vehicul, doar pe baza seriei VIN (Vehicle Identification Number), iar costul unui astfel de document este extrem de mic. Aflați mai multe detalii pe site-ul https://www.verificareavin.ro/.

Numărul VIN este tipărit pe certificatul de înmatriculare al mașinii la litera E. Seria de șasiu poate fi găsită pe o plăcuță de indentificare aflată de obicei pe unul dintre pragurile ușilor din față sau pe un element nedemontabil din interiorul mașinii. De asemenea, numărul de șasiu (numărul Vin) mai poate fi imprimat pe peretele compartimentului motorului, la camera de admisie a aerului sau sub parbriz.

Raportul VIN cuprinde o serie de informații utile despre țara de origine a mașinii, anul de fabricație, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și tapițeriei și dotările adiționale. Producătorul poate codifica, aici, destinația pieței de desfacere a autovehiculului. Apoi, numărul VIN te lasă să afli istoricul cuprinzător al vehiculului – informațiile referitoare la reparații, inspecții tehnice, daune ale autovehiculului și/sau eventuala inundație a mașinii. Pe baza numărului VIN, poți afla dacă turismul este furat sau are toate actele în regulă.

Sunt situații în care un raport include fotografii ale mașinii, în situția în care au fost publicate anunțuri cu aceasta. Nu mai stați pe gânduri, comandați online raportul cu istoricul mașinii care vă interesează și cumpărați-o informat.

Exit mobile version