Site icon Turatii

EXTREME : o versiune adaptata nevoilor de aventura ale clientilor DACIA

Un nivel de echipare specific OUTDOOR

La începutul acestui an, la Salonul Auto de la Bruxelles, Dacia a prezentat în avanpremieră, pe modelul Spring, noul nivel de echipare intitulat Extreme. De acum, acesta este disponibil pe alte trei modele ale gamei Dacia. Versiunea Extreme devine vârful de gamă al modelului Sandero Stepway și înlocuiește totodată, în mod permanent, seria limitată cu același nume, disponibilă pe modelele Jogger și Duster.

Pentru Dacia, universul Outdoor reprezintă o adevărată artă de a trăi aventura și activitățile în aer liber, la bordul unui vehicul robust și rezistent. Versiunea Extreme are un aspect valorizant și atrăgător, caracterizat prin următoarele elemente distinctive:

La exterior:

La interior:

ELECTRIC 65 : un nou motor electric pentru SPRING EXTREME

Odată cu lansarea versiunii Extreme a modelului Spring, Dacia a inaugurat noul motor ELECTRIC 65 (65 CP / 48 kW). Disponibilă doar pe nivelul de echipare Spring Extreme, această nouă motorizare, asociată cu un nou reductor specific (cu rol de demultiplicare a cuplului transmis roților), permite accelerații și reprize mai energice pe o plajă de utilizare extinsă, oferind mai multă plăcere la volan.

Cu noul motor ELECTRIC 65, Spring Extreme dispune de o autonomie de 220 km în ciclul WLTP Mixt (și de 305 km în ciclul WLTP City). Motorul ELECTRIC 45 (45 CP / 33 kW) rămâne disponibil pe nivelul de echipare Essential.

EXTENDED GRIP : soluția pentru ieșirile în afara drumurilor amenajate

Rularea pe drumuri noroioase, înzăpezite sau alunecoase se poate dovedi deosebit de dificilă pentru un vehicul cu două roți motrice. Sistemul „Extended Grip” este soluția ingenioasă oferită de Dacia pentru cei care doresc să pornească fără griji și pe drumuri neamenajate.

Disponibil în serie pe versiunea Extreme (pe modelele Stepway și Jogger), sistemul „Extended Grip” (care poate fi activat printr-un buton aflat pe consola centrală), permite o aderență suplimentară pe suprafețele dificile, prin adaptarea setărilor sistemului de control electronic al stabilității (ESP).

o soluție pentru un somn odihnitor În MaȘinĂ

Primul element din gama de accesorii denumită generic „InNature” este pachetul Weekend.

Disponibil pe toate versiunile Jogger, pachetul Weekend permite, în doar câteva minute, transformarea habitaclului      într-un spațiu pentru dormit. Este un accesoriu care poate fi montat și demontat cu ușurință pe toate vehiculele Jogger produse de la lansare. În cazul configurației cu 7 locuri, scaunele de pe rândul al treilea trebuie extrase înainte de montarea pachetului. Acesta este simplu și ușor de instalat.

Simplu : pachetul este alcătuit din 3 elemente: un pat pentru două persoane care se poate monta în mai puțin de două minute, un suport plat și o ladă care servește drept spațiu de depozitare.

Ușor de instalat : pachetul cântărește mai puțin de 50 kg cu tot cu saltele.

Un spațiu de încărcare optimizat, un pachet Weekend discret și dimensiuni generoase.

Atunci când tableta de deasupra spațiului pentru bagaje este instalată în poziție, pachetul nu este vizibil iar Jogger arată ca un model obișnuit cu 5 locuri. Modul ingenios de deschidere și închidere al lăzii din lemn permite un acces ușor la spațiul de încărcare disponibil (cu un volum de 220 litri) indiferent dacă patul este desfăcut sau pliat. Atunci când este instalat, capacul lăzii, pe care este imprimată sigla Dacia, poate fi folosit ca un raft.

Sistemul asigură un spațiu de dormit confortabil, dispunând de saltele cu lungimea de 190 cm și cu o lățime de 130 cm la nivelul ușilor din spate. Spațiul disponibil în poziția culcat este de minim 60 cm de la nivelul capului până la plafon.

Pachetul Weekend poate fi completat cu următoarele accesorii:

Comenzile în România pentru noua gama EXTREME se deschid la 1 martie 2023.

« După lansarea noii identități de marcă pe toate modelele noastre, a venit rândul lansării simultane a unui nou nivel de echipare pe mai multe modele ale gamei Dacia. Denumit Extreme, acesta materializează orientarea Outdoor a mărcii și aduce și mai multă consistență și valoare promisiunii noastre de marcă. Spring, Sandero Stepway, Duster și Jogger vor dispune de versiunea Extreme, caracterizată printr-un design unic și prin elemente care scot în evidență echipamentele utile pentru activitățile în aer liber». 

Lionel Jaillet – Director de Performanță Produs Dacia

Exit mobile version