Site icon Turatii

Cum să alegi o trotinetă electrică pentru adulți potrivită: câteva sfaturi

Dacă sunteți în căutarea unei trotinete electrice pentru adulți, în acest articol vă spunem toate specificațiile de care ar trebui să țineți cont. După cum știi deja, trotineta electrică a devenit noul mod de a te deplasa în oraș, deoarece consumă foarte puțină energie. În plus, îți va permite să economisești bani în timp ce mergi în locurile în care vrei să mergi. În comerț se găsește o mare varietate de trotinete electrice pentru adulți, astfel încât să o puteți alege pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Iată la ce caracteristici trebuie să fiți atenți când achiziționați un astfel de mijloc de transport.

Câtă greutate poate transporta o trotinetă electrică?

Un lucru important de care trebuie să țineți cont înainte de a vă cumpăra trotineta electrică este greutatea pe care o poate suporta dispozitivul. Greutatea variază, de obicei, în funcție de modelul de trotinetă și de brandul fabricantului. Prin urmare, trebuie să faceți diferența între trotinetele electrice ușoare, care vă permit să vă deplasați cu ușurință, deși viteza pe care o atingeți este mai limitată decât în cazul altor trotinete electrice mai grele.

Așadar, vă recomandăm să alegeți o trotinetă electrică care are o greutate maximă de încărcare între 100 de kilograme și 120 de kilograme. Deși, în funcție de utilizarea pe care o veți da dispozitivului, există modele care ajung până la 150 de kilograme de sarcină maximă. Cu orice model de baterie de trotinetă electrică pentru adulți de 100 de kilograme veți putea să vă deplasați confortabil prin oraș fără a consuma prea multă energie în acest proces. Așadar, puteți transporta orice rucsac sau laptop în timpul deplasării datorită greutății maxime a trotinetei electrice pentru adulți.

Care este cea mai bună trotinetă electrică pentru adulți?

Pentru a alege trotineta electrică potrivită, este indicat să cunoașteți autonomia pe care o are acest dispozitiv. De această autonomie va depinde numărul de kilometri pe care îi veți putea parcurge cu o încărcare completă a bateriei dispozitivului.

Timpul de încărcare al trotinetelor electrice variază foarte mult, iar acest lucru este un lucru de care trebuie să fiți conștienți. Există modele care pot fi reîncărcate în mai puțin de 3 ore și altele care pot dura 6 sau 7 ore, o noapte întreagă. Bineînțeles, și autonomia (distanța pe care o pot parcurge până la epuizarea bateriei) variază foarte mult, existând trotinete electrice care abia ating 10 km de autonomie, în timp ce altele depășesc 30 sau 35 km. În orice caz, o autonomie de 10 km este de obicei suficientă pentru majoritatea utilizatorilor pentru deplasarea zilnică. O autonomie mai mare poate însemna, de asemenea, o baterie mai grea și un preț mai mare: optați pentru aceasta doar dacă deplasările dvs. obișnuite sunt lungi.

Cât de ușoară sau de grea să fie trotineta electrică?

Greutatea este un alt factor de luat în considerare, mai ales dacă sunteți un navetist care folosește atât trotinetele, cât și transportul public. Majoritatea modelelor cântăresc în jur de 13 kg, dar există unele modele mai ușoare, care cântăresc mai puțin de 11 kg, iar altele mult mai grele. Majoritatea pot fi pliate pentru transport, inclusiv mânerele. Testați ușurința de pliere și desfășurare în magazin înainte de a cumpăra.

În ceea ce privește dimensiunea, o platformă de aproximativ 45 x 17 cm este ideală, iar un ghidon reglabil pe înălțime este de preferat. Dacă nu este, verificați în prealabil dacă se potrivește înălțimii dumneavoastră și dacă este confortabil de manevrat.

Tipul de condus și siguranța: frâne cu discuri și iluminarea

Un aspect foarte important este siguranța, care include un sistem de frânare bun, iluminarea și protecția împotriva furtului.

Frânele: dacă este posibil, alegeți de preferință un model cu frâne pe disc, cel puțin în spate: sunt cele mai sigure și mai eficiente frâne. Frânele cu tambur sunt, de asemenea, sigure, dar sunt mai greoaie. Unele trotinete au frânare regenerativă, care utilizează forța de frecare pentru a reîncărca bateria.

Iluminarea: contribuie, de asemenea, la siguranță, iar dacă mergeți pe timp de noapte, luminile din față și din spate sunt o necesitate. Dacă trotineta care vă place nu le are, întrebați dacă este posibil să le adăugați ca accesoriu.

Sisteme antifurt: unele trotinete au sisteme fizice care împiedică pornirea lor, în timp ce altele sunt blocate cu ajutorul unei aplicații.

Dacă aveți de gând să lăsați frecvent trotineta pe stradă, căutați un model care să aibă unul dintre acestea: nu sunt infailibile, dar le îngreunează munca hoților.

Exit mobile version