Site icon Turatii

Isuzu D-Max 2,5l DSL AT 4×4 Premium

Isuzu D-Max 2,5l DSL AT 4x4 Premium

Repetaţi după mine: jur că următorul meu D-Max va fi cu cutie de viteze automată, jur că următorul meu D-Max va fi cu cutie automată, jur că…

Aşa cum spun mereu, cea mai mare greşeală pe care o poţi face când compari între ele maşinile, este să te iei strict după cifre. Cifrele te mint atât de frumos, încât nu realizezi cât de mult greşeşti.

Am păţit asta cu Isuzu D-Max, când mi-am cumpărat unul, cu cutie de viteze manuală, speriat de cifre. Mi-a fost teamă, fiind vorba de un pick-up, că o variantă cu cutie de viteze automată va fi lentă şi va consuma mult.

Neavând la momentul respectiv posibilitatea să conduc unul automat, am cumpărat varianta manuală, pe care o condusesem şi o ştiam bine. Şi de care sunt extrem de mulţumit.

Doar că, apărând la Isuzu un model de test cu cutie automată şi fiind invitat să-l conduc, mi-am dat seama cât de mult am greşit. Foarte mult.

Atât de mult încât nu mai dorm, gândindu-mă cum să fac să-l schimb pe cel manual cu varianta automată. Da, automata consumă un pic mai mult, dar nu groaznic şi problema e alta: stilul de schimbare al cutiei automate face toţi banii.

O să vedeţi în filme, una din cutiile automate perfecte, construită de AISIN, împerecheată optim cu motorul cu cuplu de 400 Nm, permite schimbări de trepte în orice ipostază, fără să pierzi din viteza maşinii.

Absolut impresionant. Îmi iubesc maşina de mor, dar aş da-o mâine pe asta din film.

Exit mobile version