25 000 pentru Renault si Nissan in 2005

Cele doua marci importate de catre filiala RENAULT NISSAN ROMANIA au atins astazi cifra totala de 25 000 vehicule vandute, dintre care 23 000 sunt Renault si 2 000 Nissan.

Cu cele 23 000 vehicule comercializate, Renault se afla in acest moment pe prima pozitie a clasamentului marcilor de import si este numarul 2 pe piata auto totala dupa Dacia. Astfel, vanzarile Renault s-au dublat fata de perioada similara a anului trecut, una din cinci masini importate purtand semnul rombului.

In ceea ce priveste Nissan, cresterea fata de 2004 este de 43%, cele mai vantude modele ale constructorului japonez fiind Primera si Almera (cu cate 500 unitati vandute), urmate de Pathfinder, aproximativ 250 unitati vandute.

„Explicam aceasta crestere printr-o conjunctura favorabila comertului cu autovehicule: reducerea impozitului pe venit, intarirea puternica a leului, programul de innoire a parcului auto si finantarile incurajatoare.”, a declarat Nicolas Ianculescu, director general Renault Nissan Romania.

Reteaua de dealeri Renault a continuat sa se dezvolte in 2005, marca franceza fiind vanduta prin intermediul a 33 de dealeri, iar Nissan prin intermediul a 23 de dealeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.