Kia Rio cistiga premiul Autobest 2006

Un juriu format din influenti jurnalisti auto reprezentind 12 tari din Europa Centrala si de Est au desemnat Kia Rio cistigatoare a premiului “Autobest 2006”, ‘datorita celei mai bune capacitati de raspuns la asteptarile automobilistice ale populatiei din regiune, modernitatii tehnologiei incorporate si accesibilitatii pretului de achizitie’.

Presedintele Autobest, Dl. Dan Vardie, a declarat in momentul anuntarii cistigatorului: ”Competitia din acest an a fost foarte strinsa, iar Kia Rio a cistigat datorita pretului competitiv, versatilitatii excelente si eforturilor semnificative depuse de Kia pentru dezvoltarea unei puternice retele de distributie in Europa”.

Cu un scor total de 706 puncte, Kia Rio a depasit confortabil concurentii din finala: Ford Focus (659), Renault Clio (599), Chevrolet Spark (467) si Suzuki Swift (449). Finalistele competitiei din 2006 au fost selectate dupa ce fiecare membru al juriului a propus 5 noi modele, considerate ‘cele mai bune’ masini ale anului cu preturi de achizitie mai mici de 15,000 Euro.

“Autobest 2006 este o performanta deosebita a dinamicei marci Kia,” a comentat Jean-Charles Lievens, Senior Vice President Kia Motors Europe. “Membrii juriului, reprezentind tarile emergente din Europa Centrala si de Est, au acordat noului nostru venit in segmental B cea mai puternica recunoastere: masina ideala pentru automobilistii din regiune.”

Yong-Hwan Kim, Senior Executive Vice-President si COO Kia Motors Corporation a declarat: “Acest premiu reprezinta o premiera pentru producatorii asiatici in competitia Autobest, reusita care demonstreaza ca marca Kia raspunde asteptarilor europenilor si este decisa sa continue expansiunea in cea mai mare piata a sa de export.

Constituit in 2001, ‘Autobest Among Emerging Markets’ reprezinta cea mai importanta organizatie a presei auto din Europa Centrala si de Est. Cele 12 tari din Autobest sint: Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Macedonia, Romania, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina. Reprezentind o piata cu peste 200 milioane locuitori, competitia Autobest este considerata a doua mare organizatie europeana de evaluare a automobilelor, dupa European Car of the Year (COTY).

Fiecare membru al juriului Autobest are la dispozitie pina la 240 puncte, care pot fi distribuite pe baza a 13 criterii de evaluare a automobilelor finaliste: interior, exterior, manevrabilitate, performante dinamice, confort, tehnologie, versatilitate, siguranta, economie de combustibil, protectia mediului, disponibilitatea pieselor de schimb, reteau de distributie si pret.

Cistigatorii anilor precedenti au fost Dacia Logan (2004), Fiat Panda (2003) si Citroen C3 (2002).

No Responses

  1. Dana says:

    vreau sa iau o kia de la o prietena, 1.5 din 2005 sept pe care vrea 7000E. ce parere aveti, merita?

  2. mihai says:

    Si eu am o FOCOASA Coreana RIO 1.5 CRDI din iunie 2006 de care sunt f.f.f. multumit.
    E o adevarata incantare sa o conduci. As mai schimba pareri si impresii cu detinatori de KIA RIO.

  3. Valentin Iordan says:

    Conduc KIA RIO 1.5 Crdi din 19 decembrie 2005 . Cum e masina ? O masina MINUNATA !!!!
    Va rog din suflet sa faceti un drivetest si… mai vorbim

  4. dragos says:

    e taree masina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.