BMW xDrive Tour

In perioada 16 – 18 februarie, Poiana Brasov a fost gazda unui eveniment din cadrul turneului international BMW xDrive Tour. Cei 600 de participanti au fost atrasi de provocarea Automobile Bavaria si au testat modele BMW echipate cu xDrive, sistemul 4×4 inteligent. Masinile au trecut testul xRamp, un parcurs de rampe spectaculos, compus din patru elemente provocatoare, cu pante extreme si rampe pe care una dintre roti nu mai are contact cu pamantul.

Experientele participantilor au tinut cu sufletul la gura atat soferii de la volan, cat si audienta. Participantii au experimentat direct functionalitatea sistemului xDrive si intr-un test drive dinamic pe drum si pe zapada, xRoad, demonstrand capacitatea exceptionala a xDrive de a scoate fara probleme masina din situatii aparent imposibile.

Punctul central al evenimentului a fost xDome, o constructie portabila de 8 m inaltime, expresie arhitectonica moderna in care participantii la xDrive Tour s-au relaxat in momentele de pauza. Surpriza evenimentului a constat in prezentarea in avanpremiera a noului BMW X5, cel mai recent model dotat cu sistemul xDrive.

Sistemul xDrive confera soferului siguranta si dinamica in situatii limita, precum la pornirea in panta, pe drumuri de munte, pe un pavaj alunecos, pe zapada sau gheata. In aceste cazuri, xDrive impiedica deraparea rotilor prin distributia inteligenta a puterii pe puntea din fata si cea din spate. Avantajele sunt tractiune maxima pe orice carosabil, agilitate si manevrabilitate, indiferent de vreme si de starea drumului, dar si siguranta crescuta.

In regiune, BMW xDrive Tour s-a oprit deja in Cehia la Spindlermühle si in Slovacia, la Donovaly. Dupa experienta de la Poiana Brasov, la sfarsitul lunii februarie va ajunge in Bulgaria, iar la inceputul lui martie la Kranjska Gora, in Slovenia.

0 thoughts on “BMW xDrive Tour

  1. coprie

    eu am un 535 din 92 si tatal meu un 330xd din 2004 si stiu ce e x-drive.face toti banii.no comparison!

  2. hype

    ok, aceeasi treaba o puteau face si cei de la VW, Audi si mercedes. Fiecare sistem de la marcile specificate mai sus au avantajele lor cat si dezavantaje, printre care si bmw se numara. Ok asta e promovare curata a marcii. No comment! oricum e frumos articolul felicitari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.