Camioanele “grele” din nou in centrul Capitalei

Circulatia autocamioanelor cu o masa mai mare de cinci tone pe strazile Capitalei va fi reluata pe timpul zilei, incepand de maine, insa contra cost. Potrivit Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti 134/2004, taxele percepute de municipalitate proprietarilor de camioane difera in functie de zona.

Astfel, pentru camioanele care circula pe strazile ultracentrale (Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Universitatii, Piata Unirii, 13 Septembrie, Cotroceni) taxa este de 2.000 de lei pentru vehiculele cu masa cuprinsa intre 5 si 7,5 tone si ajunge la 20.000 de lei pentru vehiculele care depasesc 40 de tone.

Pentru zona B, tarifele percepute de municipalitate sunt mai mici, fiind cuprinse intre 500 si 3.000 de lei pe luna, in functie de tonaj.

Vehiculele grele ar trebui directionate strict pe traseele prevazute in hotarare, circulatia pe timpul zilei fiind interzisa permanent (cu unele exceptii) intre orele 7.00 si 20.00 in sezonul rece (15 decembrie-15 februarie) si intre 7.00 si 21.00 in sezonul cald (1 iulie-1 septembrie).

Cei care circula ziua sau fara sa plateasca taxa de trafic sunt pasibili de amenzi cuprinse intre 3.000 si 5.000 de lei.

Sursa: Curentul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.